Nem lehet mindenki az internetezés Mozartja, ezért mondunk néhány jó tanácsot, ami egyeseknek talán kézenfekvő, de akinek nem, annak nagyon meg fogja könnyíteni az életét.

1. Időjárás egy kattintással

Biztosan neked is megvan a kedvenc meteorológiai oldalad, ami akkor is megmondja, hogy sütni fog a nap, amikor az összes többi oldal jégesőt jósol, de ha éppen késében vagy, és csak annyit akarsz tudni, hogy póló kell vagy nagykabát, akkor nem feltétlenül érdemes megvárni, amíg betölt a Metnet vagy az Időkép.

Helyette írd be a Google keresőbe, hogy időjárás+városnév és Enter után máris láthatod az előrejelzést. Ha ennél pontosabb infó kell, akkor a város neve helyett a kerületet vagy az irányítószámot gépeld be.

2. Nagytakarítás a Facebookon

A Facebook-üzenőfal jó dolog... volt valamikor, amíg az egész tele nem lett az ezernyi belájkolt oldal teljesen érdektelen posztjaival, amelyeket csak nagy ritkán szakít meg egy-egy okoskodó hülye, akiről azt sem tudod, hogy honnan ismered.

A minőségi kontent érdekében azt javasoljuk, hogy a profilodon menj a Hírfolyam beállításokra, ahol egy helyen tudod kezelni az összes oldalt, ismerőst, csoportot, amit követsz. Ha valamelyiktől nem szeretnél több posztot látni az üzenőfaladon, akkor kattints a neve melletti "Követed" ikonra, és soha többé nem hallasz felőle. Az ismerőseid ettől függetlenül még megmaradnak ismerősnek, és a kedvelt oldalak is ott lesznek a profilodon, csak a posztjaikat nem fogod látni többé.

3. Hírolvasó-programok

Minden reggel öt-tíz oldalt végigzongorázni fárasztó, pláne, ha az öt-tíz oldal mindegyikéhez tartozik egy külön alkalmazás is. Erre jelentenek megoldást az olyan hírolvasó programok, mint a Feedly vagy a Flipboard, amelyekkel egy helyen gyűjtheted össze az összes olyan újságot, amit általában olvasol, és még rengeteg adatforgalmat is megspórolhatsz a használatukkal.

Hogy melyik olvasóprogram a legjobb, az egyéni ízlés kérdése, szerintünk a Flipboard valamivel szórakoztatóbb, a Feedly pedig funkcionálisabb, ezért délutáni olvasgatáshoz inkább az előzőt, munkához pedig az utóbbit ajánljuk, de ha egyik sem jön be, akkor a Digg readerre vagy az AOL readerre is érdemes rápróbálnod.

4. Használd mások számítógépét távolról

Hányszor fordult elő veled, hogy kétségbeesetten próbáltad elmagyarázni Facebook chaten vagy telefonon keresztül egy informatikai analfabéta ismerősödnek, hogy hogy működik a Photoshopban a körbevágás vagy mondjuk hogy kell menteni Wordben? A Teamviewerrel többé nem lesz ilyen problémád, hiszen egyszerűen átküldheted egy másik számítógép monitorának a képét a saját gépedre, így úgy oldhatod meg a felmerülő problémákat, mintha ott ülnél az ismerős/munkatárs/anya-apa gépe előtt.

Hazahúz a szívünk, ezért nagyon szívesen ajánlanánk a magyar fejlesztésű LogMeInt is a Teamviewer helyett, de mivel előbbi fizetős, ezért igazából csak akkor éri meg, ha valamilyen okból rendszeresen kell használnod a távoli gép funkciót.

(Forrás: Komando.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

További cikkeink a témában