A mai világban fenemód exhibicionistának kell lenni ahhoz, hogy valaki úgy érezze, túlságosan sok a privát szférája, de ha te történetesen ezek közé tartozol, akkor a Facebook máris itt terem, hogy segítsen a problémádon egy Study nevű appal.

Az alkalmazás neve eléggé árulkodó, ugyanis a study magyarul nem csak tanulást jelent, hanem tanulmányozást is.

És tippelj, kit fognak tanulmányozni?! Igen, téged.

Az alkalmazást telepítve a Facebook hozzáférést kap a telefonodra telepített többi alkalmazáshoz, látják, hogy mennyi ideig használod őket, milyen országban élsz, és az appok adataiból még egyéb, számukra hasznos információkhoz is hozzájuthatnak. És hogy miért éri meg belemenni ebbe bárkinek is? Mert a Facebook fizet érte, bár hogy mennyit, azt nem hozták nyilvánosságra.

Bizonyos szempontból persze tökre megéri, hiszen a Facebok egyébként is seftel az adatainkkal, csak ebből mi egy fillért sem látunk, szóval ha már úgyis kémkednek, legalább pengessenek érte valamennyit. A közösségi oldal szerint a Studyn keresztül semmilyen személyes információhoz nem férnek hozzá, vagyis nem látják a beszélgetéseidet, a jelszavaidat és a meglátogatott weboldalakat sem. Mindenkinek a vármérsékletére bízzuk, hogy egy Mark Zuckerbergtől tízig terjedő skálán mennyire hiszi ezt el - szerintünk simán lehet, hogy igazat mondanak, ezeket az információkat nyilván valamilyen más úton szerzik be.

Ha megjött hozzá a kedved, hogy a magánéleted utolsó morzsáit is áruba bocsásd, akkor van egy rossz hírünk, ugyanis a Study egyelőre csak az USA-ban és Indiában lesz elérhető, de ha bejön a dolog, akkor később persze minden bizonnyal kiterjesztik az egész világra is.

(Nyitókép: Pixabay)

És ezt olvastad már?
A Földtől 200 millió fényévre egy világító híd alakult ki két galaxis között