Íme a biciklilakat, amely megoldást kínál a régi bringás dilemmára
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ugye adott az ősrégi biciklis dilemma: amennyiben azt szeretnénk, hogy a biciklilakat hatékonyan ellássa a feladatát, akkor érdemesebb egy masszívabb, tartósabb darabot beszereznünk – például egy jóféle U-lakatot. Viszont ha herótunk van attól, hogy egyfolytában egy súlyos lakatot cipeljünk a habkönnyű bringánkon, akkor óhatatlanul feltevődik a kérdést: vajon hány percbe telik egy tolvajnak, mire átvágja a sodronyozott társát?

Erre az ősrégi biciklis dilemmára szolgál megoldásként a Seatylock, amely egy régebbi Kickstarter-projektként kezdte, mára viszont egy sikeres biciklis projektté nőtte ki magát. Ezt a lakat ugyanis olyan, mint egy kis Transformer:

Így működik:

Ugyanakkor van néhány aggály, ami felmerülhet vele kapcsolatban. Az egyik az ülés instabilitása: kérdés, ha naponta kétszer-háromszor le-, majd felszereljük az eszközt, mennyire fog fixen állni – főleg egy klasszikus üléshez képest, amely csavarral van odarögzítve. És azt se feledjük el, hogy sokan érzékenyek a nyergükre, és miután megtalálták a tökéletes darabot, nem szívesen cserélnék egy másikra. Mivel befolyásolhatja a bicikli menettulajdonságait, a vérprofiknak lehet nem a legjobb választás. De mindezekkel együtt is csupa pozitívumokat lehetett eddig olvasni a termékről, úgyhogy olybá tűnik, a tervezők egészen jól összerakták az „üléslakatot” ahhoz, hogy egy átlagos bringás örömét lelje a használatában.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet, 95 dollárért (kb. 27 ezer forintért) megrendelheted – comfort és trekking is készül belőlük, valamint több színben is elérhető. Tény, hogy nem az az olcsó kategória, de azért nem is a lestrapált „kocsmabringákra” tervezték. Viszont amennyiben van egy egész minőségi bicajod, amelyet megkímélnél egyaránt a tolvajoktól, valamint az extra (nehéz lakatos) tehertől, akkor lehet megéri beszerezni egyet.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.