A technológiai fejlődés egyik elég komoly pozitívuma, hogy amíg öregapáinknak be kellett érniük azzal a néhány fotóval, amit az űrszondák meg a néhány asztronauta készített a Földről, addig manapság csak úgy záporoznak ránk az űrhajósok által tömegével készített jobbnál jobb videók, szelfik meg videós szelfik. És most itt az újabb lépcsőfok, ami már egészen közel hoz ahhoz, hogy átéld, milyen lehet egy űrséta a Nemzetközi Űrállomáson.

Az ISS-en tartózkodó egyik űrhajós, Terry Virts ugyanis magára rakott egy GoPro kamerát a legutóbbi űrsétája előtt, így első szám első személyben élheted át, milyen lehet a Nemzetközi Űrállomás körül ügyködni, a világ legjobb panorámájától körülvéve.

A teljes videó negyven perc hosszú, de sajnos így is van benne néhány megszakítás, így azt például nem láthatjuk, hogy milyen érzés kilépni az Űrállomásból a koromsötét űrbe. A felvétel viszont ezzel együtt is egészen fantasztikus, ennél fantasztikusabb már csak akkor lehetne, ha 3D-s kamrerával forgatták volna, mi pedig egy virtuális valóság-szemüveggel nézhetnénk. Na attól tuti földhöz csapnánk az agyunkat.

(Forrás: The Verge)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés