Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Régóta dédelgetünk egy olyan filmötletet, ami arról szól, hogy az emberek végül legyőzték a terminátorokat, akiknek az új feladata az lesz, hogy például a vécédeszkát kell lehajtaniuk utánunk. Sajna James Cameront és Arnold Schwarzeneggert még nem sikerült megkörnyékeznünk a tervünkkel, de most a SmartNudge kitalált valami hasonlót.

Igaz, ők erre a feladatra szükségtelennek érezték egy komplett robotot építeni, éppen csak egy akkorka kis önműködő kart szereltek fel a vécére, ami képes lehajtani utánad a deszkát. Persze bizonyos szempontból ez akkora first world problem, hogy ennél talán még a cipőlehúzó robot vagy a napszemüveg-feltevő robot is hasznosabb lenne (a mi filmünkben amúgy ezeket is Schwarzenegger csinálná. Figyelsz, James?), de azért próbáljunk meg neki örülni, elvégre az emberek évszázadokon keresztül csak álmodozhattak ilyesmiről. Hogy álmodoztak-e, az már más kérdés, szerintünk nem nagyon.

A SmartNudge amúgy elég egyszerű elven működik: érzékeli, ha valaki felhajtja a vécéülőkét, és 90 másodperc után egy kar kinyúl és szépen visszatolja a helyére. Nagyon hosszú ideig pisilő embereknek tehát annyira nem praktikus, bár szerintünk ha rendszeresen tovább tart másfél percnél, akkor vagy a vécére vagy az orvoshoz kéne gyakrabban járnod.

A "dobozt, aminek jobb a memóriája, mint a barátodnak" a Kickstarterről lehet megrendelni 29 dollárért, azaz 8300 forintért, és az ígéretek szerint áprilisban kezdik kiszállítani világszerte. Most, hogy ez a probléma megoldódott, már csak egy olyan robot kéne, ami automatikusan visszaszívja azokat a szavakat, amikről csak hetek múlva fog kiderülni, hogy bocsánatot kéne kérned miattuk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.