Hamarosan felugró ablakra kell számítanunk, ha ilyen cikket akarunk megosztani.

Gyakran megesik, hogy ismerősünk megoszt egy érdekes, aktuálisnak tűnő tartalmat a közösségi oldalon, ám azt csak jóval később vesszük észre (ha egyáltalán kiszúrjuk), hogy a publikálás dátuma több hónappal, vagy akár évekkel korábbi. Nyilván bizonyos információk hosszú ideig relevánsak, de az aktuális eseményeket taglaló rövidhírek később már elavultak lehetnek.

A Facebook ezért a jövőben egy felugró ablakkal hívja fel a felhasználók figyelmét, ami akkor jelenik meg, ha kilencven napnál régebbi posztot szeretnénk megosztani.

Mivel a régi cikkek nem feltétlenül értéktelenek, ezért ignorálhatjuk a figyelmeztetést, és nyugodtan közzétehetjük a tartalmat. Az újítást fokozatosan vezetik be, az ötlet pedig a felhasználói igényekre reagál, akik szeretnék könnyebben elkülöníteni a friss tartalmakat. Ilyen felugró ablakra számíthatunk a közeljövőben:

(Fotó: Pixabay, Facebook)

Kövesd a Rakétát, a Player jövőmagazinját!

Tavaly év végén startolt el a Player új magazinja, amiben kiemelten foglalkozunk a legérdekesebb technológiai és tudományos újdonságokkal, az autózás jövőjével, a megújuló energiával, a klímakérdéssel, és még számtalan olyan izgalmas trenddel, ami a következő években meghatározó lehet. Kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy biztosan ne maradj le a jövőről!

És ezt olvastad már?
Már csak várni kell egy kicsit, hogy megpillantsuk az ősrobbanás utáni pillanatokat