Ilyen az, amikor olyan jól sikerül egy-egy karaktermodell, hogy a játékélmény annyira már nem is fontos. Összeszedtük azt a tíz virtuális csajt, akik miatt annak idején üveges szemmel szorongattuk a kontrollert. Szerinted kit hagytunk ki?

10. Afrodité – God of War 3

Minden idők egyik legbrutálisabb hack ’n’ slash-ének főhőse, a lányos anyák álma, Kratos a harmadik részben olyan szinten begőzölt, hogy hadat üzent az egész olümposzi bagázsnak. Persze kedvenc spártai mészárosunk is férfiből van, így Poszeidón szemeinek kinyomása, Apollón fejének letépése, majd Héphaistos felnyársalása után kedve szottyant kicsit elszórakozni ez utóbbi feleségével, Afroditével. A hölgy az ókori mondák által leírt szépséges, ám fennkölt jelenséggel szemben inkább hasonlított egy a Playboy-villából is irigységből kiutált bombázóhoz, de ez cseppet sem zavarta egyébként sem kifinomultságáról híres hősünket.

9. Lula – The Sexy Empire

Igaz, ami igaz, a The Sexy Empire poénnak jobb volt, mint játéknak, de Lulát akkor sincs szívünk kihagyni a felsorolásból. A pornóproducer-szimulátor női üdvöskéje az igazi üresfejű cicababa prototípusa. A játék elején még gazdag balekok megzsarolásában segédkezett, majd később – ha rendszeres ajándékokkal sikerült magasan tartani libidóját – alkalmanként beugrott egy-egy könnyedebb felnőttfilm forgatására is. Túl sokat nem lehetett róla megtudni, beszélgetőpartnernek sem volt éppen elsőrangú, és a játék a motivációk terén is elég egyszerű képet festett róla, de valljuk be, ez nem is lepett meg senkit.

8. Cammy White – Street Fighter

Cammy a Street Fighter sorozat állandó karaktere a Super Street Fighter II óta. A játék alapján készült Van Damme fémjelezte filmadaptációban Kylie Minouge személyesítette meg, ám - bár ezúton is nagyrabecsülésünkről biztosítva a művésznőt - a játék Cammy-je minden téren köröket ver filmes alteregójára. Az irreálisan izmos combokkal és brutálisan formás popóval ellátott szőke amazon keményebb, mint Chuck Norris, dögösebb, mint Jessica Rabbit és vagányabb, mint John McClane. Bár van egy olyan sanda gyanúnk, hogy nincs férfi a földön, aki bírná Cammy-vel a lépést, azért a csajszi eye-candy-nek több mint kielégítő.

7. Madison Paige – Heavy Rain

A PlayStation 3 egyik zászlóshajója, a Quantic Dream mesteri thrillerje csuklóból cáfolja azt a tévhitet, mely szerint a videojáték gyerekeknek való. Ezt a képzelgést ez a kivételes produktum kemény lélektani háttérrel, érett gondolkodást megkívánó tartalommal, illetve finom erotikával oszlatja el. A sztori négy főszereplője közül egyértelmű kedvenc az oknyomozó újságíró Madison, akit Guy Ritchie akkori szupermodell párjáról, Jacqui Ainsley-ről mintáztak. A hölgy az egyik jelenetben elég szép kis slamasztikába kerül, mivel egy kanos maffiózó fegyverrel sztriptízre kényszeríti. Ha elég okosak és gyorsak voltunk, akkor a főhősnő is megúszta a vetkőzést, ha viszont bénáztunk, akkor gyorsan lekerült a piros ing és a szoknya, majd a melltartó is. Nos, mi nem siettük el a dolgokat.

6. Fiona Belli - Haunting Ground

A Haunting Groundot nagyon szerettük. A legendás PlayStation 2 életciklusának utolsó negyedében szépen csendben megjelent kalandjáték ugyanolyan csendben el is tűnt, érdemtelenül. Nemcsak azért nem értjük a mellőzöttséget, mert maga a játék is egy borzasztóan egyedi hangulatú, félelmetes, mégis művészi anyag volt, de azért sem, mert a főhősnőt egyszerűen káprázatosra alkották. Fiona egy törékeny, mégis szexi lány, aki egy félelmetes kastélyban tér magához, ahol bizarr alakok vadásznak rá. Az első végigjátszás után különböző kosztümöket lehetett a hölgyre aggatni. A kedvencünk a domina bőrcucc volt, melynek egyetlen hátránya annyi, hogy ezt használva képtelenség volt Fiona mellett a játékra is figyelni.

5. Eva - Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Az epikus Metal Gear-saga harmadik részének (mely valójában egy előzmény) ügyeletes jó csaja. Nem igazán értettük, hogy egy motoros overallt miért kell köldökig kigombolva, a fekete melltartót és a szimpatikus dekoltázst láttatva hordani, de őszintén szólva ez nem is igazán érdekelt senkit. A játék főszereplőjét Snake-et nagyon nehéz átverni, de Eva-nak még ez is sikerült. Persze ennek fő oka az volt, hogy a közös jelenetekben a főhős figyelmének 98%-át lekötötte a már említett dekoltázs és sajnos mi, játékosok sem igazán tudtunk ilyenkor másra figyelni. A hölgy az egyik epizódban még az overallból is kibújik. Mi itt veszítettük el végképp a fonalat.

4. Chloe Frazer – Uncharted-sorozat

Chloe az Uncharted 2: Among Thieves-ben bukkant fel először, és ez bizony szerelem volt első látásra. Bár a játék főszereplője, Nathan Drake végül egy szőke riportercsajt választott helyette, ez talán nem volt a részéről egy túl okos döntés. Chloe tulajdonképpen olyan, mint Lara Croft, csak érdekesebb, lévén soha nem lehet róla egyértelműen megmondani, hogy melyik oldalon játszik. Határozott, titokzatos és irtózatosan kemény brit akcentussal büntet. Ezúton is üzenjük Drake-nek, hogy írasson fel magának szemüveget. Kedvencünk később még egy spin-offot is kapott Uncharted: The Lost Legacy címmel, vagyis a fejlesztők is nagyon szerethették.

3. Lara Croft - Tomb Raider-sorozat

Minden tiszteletünk Angelina Jolie-é és Alicia Vikanderé, de akkor is meg kell jegyeznünk, hogy e remek színésznők főszereplésével bemutatott filmadaptációk közel sem dobogtatták meg annyira a férfiszíveket, mint ahogy azt anno az 1996-os játék tette. Lara minden videojátékos bombanő ősanyja. Bár a technikai korlátok miatt első szereplésében még jobb híján gúlamellekkel és gömbfenékkel volt megáldva, az akkori gamer-társadalomnak ez is bőven elég volt ahhoz, hogy kigúvadt szemekkel terelgessék a hölgyet a baromi nehéz, és maximális precizitást igénylő játék végkifejlete felé. A fejlesztők mondhatni feminista forradalmat generáltak.

2. Christie Monteiro - Tekken-sorozat

Christie a Tekken 4-ben bukkant fel először és azzal a lendülettel mindent vitt. A hölgy a capoeira mestere, ennek megfelelően atletikus testalkattal, egzotikus vérmérséklettel és a brazil hőség miatt lenge öltözettel sokkolta a nagyérdeműt. Az egzotikus harci tánc támadó mozdulatai, ha nem is voltak minden esetben hatásosak, nagyon jól álltak hősnőnknek, így egy csapásra kedvelt karakter vált belőle. Első szereplése annyira népszerűvé tette, hogy állandó résztvevőként csatlakozott a franchise-hoz.

1. Venus – The Darkness 2

Szegény Venusnak csak öt perc hírnév jutott, de azt legalább az utolsó másodpercig felhasználta, hogy kiüsse az állunkat a helyéről. A vele való találkozás a The Darkness 2 passzív részeit gyarapította. A játékosnak semmi dolga sem volt ebben a jelenetben, mint hogy kövesse a hölgyet egy rövid liftezés után az alagsorban lévő hátsó szobába. Mindeközben a nézelődés lehet az egyetlen elfoglaltság, de a helyzet az, hogy a pályatervezés apró részleteit csak a második végigjátszás során tudtuk megvizsgálni, hiszen első alkalommal Venus kisasszony felettébb formás idomai teljesen elvonták a figyelmünket. A játék képregényes látványvilága ráadásul kizárta, hogy bármiféle technikai malőr belerondítson az összképbe. Bár alkalmi segítőnk sajnos csúnya véget ér, ez sem akadályozza meg azt, hogy minden idők legszexisebb epizódszereplőjeként gyalogoljon be a játéktörténelembe.

Ez is érdekelhet:

Előfordulhat, hogy a YouTube legnépszerűbb vloggere egy ordas nagy bunkó

A zsidózás meg a niggerezés után most a gyerekekbe szállt bele.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában