Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem akarunk a sulival ijesztgetni a fesztiválozás alatt, de mégis megtesszük. Igen, hamarosan vissza kell térned az iskolapadba, hogy magadba szívd a hasznos tudást. Segítünk, hogy ne legyen ez annyira szörnyű, és hogy a következő félévben a kütyüd segítségével könnyebb legyen a jegyzetelés és képben legyél az óráiddal is. Négy hasznos app nebulóknak.

iStudies Pro

Nagyon hasznos és sok kis apró feladatot felölelő app, ami jó lehet bármilyen iskolában, egyetemen. Egy kicsit tanulni kell az alkalmazást, de ha kiismered, akkor nagyon nagy segítségedre lesz a program. Először is kapsz egy nagyon jól használható órarendet, ami mindig kéznél van és még az A-B heteket is kezeli, ha netán különböző lenne. Jegyzetelhetsz az egyes órákhoz, például azt, hogy mi a házi feladat, az app pedig jelez neked, ha még nem csináltad meg, vagy magas prioritású a feladat. A Today menüben összesítheted, hogy milyen to-do mikor esedékes és hogy állnak a tennivalók. A naptár nézet pedig ragyogó áttekintést nyújt a jövőre nézve is.
Az alkalmazásnak iPhone, iPad és Mac verziója is van, ráadásul a háttérben a felhőben szinkronizálja az adatokat, ezért legyen előtted bármelyik képernyő, mindig az aktuális tanulási feladatok tárulnak eléd. Most ráadásul akciós! A tapis verzió csak 0.79 eurocent!

Penultimate

Bár már írtunk róla, hogy a touch kütyük nem annyira jók nagy mennyiségű szöveg gépeléséhez, ha viszont biosz órán fel kell skiccelned egy emberi szívet és mellé jegyzetelni a részeit, akkor a Penultimate a te appod. Megkapod az alap jegyzetelős funkciókat, plusz színes tollakat ha kell. A jegyzeteket külön füzetekbe rendezheted, hogy mindig átlásd. Egyelőre még mindig az Evernote vezet nálam ha jegyzetelni kell, de skicceket rajzolni inkább a Penultimateben lehet iagzán.
Az appnak egyelőre iPad verziója van, gondolom kell a nagyobb képernyő a rajzhoz, így iPhoneon nem biztos hogy kényelmes lenne.

Calculator

Kiváncsi lennék, hogy vajon most meg tudják-e különböztetni az okostelefont a számológéptől a tanárok. Kiváncsi lennék, mik most a tapasztalatok. Bent lehet a telefon a vizsga alatt? Elő lehet venni? Lehet használni? Már csak azért is, mert elég jó számológép appok vannak az AppStoreban, viszont nyilván finom puskázásokra is lehetőséget ad a kütyü. Ha azonban lehet számolgatni vagy épp egy órán vagy, vagy a házifeladathoz kell, akkor jó szolgálatot tehet egy tudományos számológép, amin a legbonyolultabb számítás sem fog ki, és még függvényeket is megjelenít. Mit nem adtam volna egy ilyenért, amikor még kellett.
A kalkulátoroknak iPhone és iPad verziói érhetők el.

Wikipedia Mobile

Hordd a világ legnagyobb lexikonját a zsebedben a Wikipedia mobil appal! Nincs olyan házidoga vagy tanulmány, amihez ne lenne hasznos a Wikipédia, ahol csak angolul több mint 4 millió szócikk található. Ezzel az appal könnyen kereshetsz és böngészhetsz a temérdek infó között. Az érdekes szócikkeket el lehet menteni és meg is lehet osztani Twitteren vagy Facebookon. Az alkalmazás keresője beíráskor azonnal feldobja a lehetséges találatokat. Az appnak iPhone, iPad és Android verziója is van.

Van ott még App, ahonnan ez jött!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.