Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Black Shark névre keresztelt telefon teljesítményben minden mai csúcstelefont elver, emellett folyékony hűtést és felcsatolható kontrollert is kapott.

Technikailag mondjuk nem teljesen a Xiaomi telefonja, hiszen a Xiaomi csak befektetőként van jelen a Black Sharkot fejlesztő cégben, de maradjunk annyiban, hogy a gémer-teló pont olyan, mint amit a Xiaomitól várnánk, vagyis brutálisan erős és hajmeresztően olcsó.

A telefonban a legújabb Snapdragon 845 procit találjuk 6 vagy 8 GB RAM társaságában, emellett egy hatcolos, 2160x1080 pixeles, kiemelkedően nagy fényerejű kijelzőt és 4000 mAh-os akksit. A folyamatos játéknál gyakorlatilag elkerülhetetlen túlmelegedést a fejlesztő folyékony hűtéssel orvosolta, a gémerek pedig emellett egy fizikai kontrollert is vehetnek 28 dollárért, amit a telefon oldalára lehet felcsattintani.

Na és most jön a lényeg, ugyanis a mai csúcstelókkal szinte mindenben megegyező Black Shark (amiben amúgy 12 megapixeles duál kamera is van) mindössze 560 dollárba kerül (alig feleannyiba, mint mondjuk egy iPhone), de ha megelégedsz 6 GB RAM-mal, akkor ennél is olcsóbban, 480 dollárért hozzájuthatsz.

A Xiaomi nem az első, aki bepróbálkozott a a gémereknél, hiszen tavaly már a Razer is bemutatott egy kifejezetten játékosokra szabott telefont. Ez nem is annyira meglepő, hiszen az utóbbi időben több népszerű, több tízmillió felhasználóval rendelkező játéknak jelent meg a mobilos verziója (pl. PUBG, Fortnite), vagyis a gémer-mobilok várhatóan egyre népszerűbbek lesznek a vásárlók körében.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.