A Xiaomi az Mi 11 erősen eltér a kínai gyártó eddigi telefonjaitól: 300 ezer forintos indulóárával nem sokkal olcsóbb, mint más gyártók csúcskategóriás készülékei, viszont nem is köt annyi kompromisszumot, mint az elődje.

Az Mi-széria a globális piacon hétfőn bemutatkozó legújabb tagja Magyarországon az első olyan telefon lesz, amiben már a legújabb Snapdragon 888 proci van, de az Mi 11-től nem csak a nyers teljesítményben várhatunk többet, mint az Mi 10T-től. A jelentős áremelés lehetőséget adott a Xiaominak arra, hogy ne kelljen spórolniuk semmin, így az Mi 11-ben (az Mi 10-hez hasonlóan) egy AMOLED-kijelzőt találunk az LCD helyett, ami 3200x1400 pixeles felbontásával és 120Hz-es képfrissítési rátájával a Galaxy S21-gyel is felveszi a versenyt. További hasonlóság a Samsung januárban bemutatott telefonjával, hogy a Xiaomi új készülékének 6,81 colos kijelzőjét is a legújabb Corning Gorilla Victus biztonsági üveg védi, és a fényereje állítólag ennek is 1500 nites.

A Xiaomi nem követte viszont a Samsungot (és az Apple-t) egy másik fontos dologban, habár nem is igazán lett volna értelme. Az Mi 11 az elődjénél sokkal gyorsabban, 55 wattal tölthető, és és bár korábban voltak olyan hírek, hogy a Xiaomi sem fog töltőt adni a telefonjaihoz, ezzel kvázi zárójelbe rakták volna a készülék egyik nagy erősségét. Hogy a Xiaomi a töltési technológiában mennyivel a mezőny előtt jár, arra jellemző, hogy az Mi 11 az egyik leggyorsabban tölthető androidos telefon lesz, miközben a kínai gyártó tavaly az Mi 10 Ultrával már egy olyan készüléket is bemutatott, ami ennek több mint a duplájával (vagyis 120 wattal) volt tölthető. Ha már szóba került az Ultra, az Mi 11 megkapta a tavalyi telefon egy másik érdekes funkcióját, ugyanis ezt a készüléket is 50 wattal tölthetjük vezeték nélkül, persze csak ha van megfelelő vezeték nélküli töltőnk.

Az Mi 11 kamerarendszere technikailag nem változott a tavalyi modellhez képest, vagyis most is egy 108 megapixeles főkamerát, egy 13 megapixeles nagylátószögű kamerát valamint egy 5 megapixeles makró lencsét kapunk, ami azt is jelenti, hogy optikai zoomot lehetővé tevő telefotó lencse továbbra sincs a telefonban. Az Mi 11 kapott viszont néhány érdekes új funkciót, mint például a magic zoom, ami elsősorban filmekből lehet ismerős. A Vertigo-effektusként vagy Hitchcock-effektusként is ismert technikát először Alfred Hitchkock használta a Vertigo (szédülés) című filmben, és a lényege, hogy a kamera valamint a zoom ellentétesen mozog egy időben.

Az Mi 11 további videós érdekességei közé tartozik a freeze frame, ami kimerevíti a videó egyes részeit, valamint a párhuzamos világok, ami duplikálja és megfordítja a képeket, tükrözött világot hozva létre.

A telefon ezen kívül még az ujjlenyomat-olvasóban fejlődött nagyobbat a 10T-hez képest, ugyanis a bekapcsológomb helyett a kijelző alatt találjuk a szenzort. Ahogy említettük, az Mi 11 jóval drágább lett, mint az Mi 10T volt, a 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel ellátott készülék ára kereken 300 ezer forint lesz, míg a 256 GB-os modellért ennél húszezer forinttal kell majd többet fizetnünk. A telefon Magyarországon március végétől lesz kapható.

Ez is érdekelhet:

Gyönyörű mobil, amelynek mind a négy oldalára lefolyik a kijelző képe

Az mondjuk probléma, hogy fizikai csatlakozó egyáltalán nincs rajta és a törésvédelmet is elég nehéz megoldani, de tényleg csodaszép.

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
Hirdetés