Az 5G már a jelen, de az előnyeit még viszonylag kevesen élvezhetik. Az ár-érték arányban kiemelkedő új Xiaomi telefon sokat lendíthet ezen.

Késés nélküli telefonálás, akadozás nélküli videózás, valós idejű játék – néhány előnye az 5G-nek, a hálózatára azonban a közelmúlt telefonjai sem képesek kapcsolódni. Két lehetőségünk van: lemondani az 5G-ről (ez szerintünk rossz megoldás), vagy venni egy új, 5G-képes telefont (jobb megoldás, de általában elég költséges).

Egy új generációs mobilhálózat miatt az embernek nincs nagy kedve pénzt költeni, ha amúgy a régi mobilját is tudja használni, még ha nem is olyan szinten, amit a technika már lehetővé tenne. A Xiaomi trükkje, hogy a Redmi Note 10 5G-vel szuperképességekkel teletömött, prémium hatású telefont ad, amely már ránézésre is vágykeltő.

Kecses, elegáns, könnyű, a hátlapja ívelt, bármelyik kapható színben jól mutat. 6,5 hüvelykes FHD+ AdaptiveSync kijelzője akár 90 Hz-es, vagyis másodpercenként kilencven képkockás frissítéssel teszi olyan élvezetessé a videójátékot, amihez telefonon nem nagyon szokhattunk hozzá. A duál 360°-os fényérzékelője az adott körülményekhez alkalmazkodva képes 4096 különböző szintre állítani a fényerőt, úgy, hogy a színek természetesek maradjanak, és a szemet is kíméljék. A Xiaomi hivatalos partnereitől vásárolt készülék esetén a kijelzőre ráadás hat hónap garanciát is vállal a gyártó.

A kijelző mögött egy 7 nm-es csúcskategóriás eljárással készült MediaTek Dimensity 700 processzor dolgozik, akár 2,2 GHz-es órajelű nyolcmagos CPU-val és egy nagy teljesítményű ARM Mali G57 GPU-val. Ez kicsit közérthetőbben annyit jelent, hogy a zökkenőmentes működés és a hibátlan felhasználói élmény garantált.

18 wattos gyorstöltéssel táplálható akkumulátora 5000 mAh kapacitású, tehát akár power banknek is nevezhetjük. Akár húsz napig is készenlétben van, több mint egy hétig játszhatunk le vele folyamatosan zenét, ami szép teljesítmény tőle, a felhasználójának viszont ajánlunk más funkciókat is. Például a fotózást: a 48 MP-es fő kamerával, a részleteket megörökítő makrókamerával és a tökéletes portrékhoz szükséges mélység-élesség szenzorral gyakorlatilag bármikor és bármiről lenyűgöző fotók készíthetők.

A Redmi Note 10 5G NFC-képes, vagyis az oldalsó ujjlenyomat-olvasójával vásárolni is tudsz vele, van infraportja és 3,5 mm-es jackcsatlakozója, és két SIM kártyát is képes kezelni – természetesen mindkettőt akár 5G-s kártyával is.

Remek ajánlat, de még így is fokozható: a Xiaomi hivatalos partnereitől augusztus 31-éig vásárolt készülék esetén plusz hat hónapos kijelzőgarancia is jár, és a részt vevő partnereknél a készlet erejéig egy Mi Band 5 aktivitásmérőt is adnak a telefon mellé.

A cikk létrejöttét támogatta a Xiaomi.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában