Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Micro Machines névre ma már talán nem sokan kapják fel a fejüket, de akik egyszer játszottak a klasszikus videojátékkal, egykönnyen biztosan nem felejtik el az élményt. Így volt ezzel az Anki is: az Apple segítségével keltették életre minden idők egyik legvagányabb játékát.

A 199 dollárért (kb. 43 ezer forintért) megrendelhető Anki Drive csomag egy 260x107 centiméteres pályát és két kocsit tartalmaz, amelyeket az Apple eszközökre telepíthető alkalmazással tudunk irányítani. Mivel a kis pályán szinte lehetetlen lenne ekkora sebességgel végigvezetni a kocsikat, ezért az irányítás csak részben manuális, például hatással lehetünk arra, hogyan kanyarodjon az autó, és természetesen az egyre növekvő fegyverarzenál működtetése is a mi felelősségünk, de az autó egyébként magától gyorsít és kanyarodik. Ahogy egy igazi videojátékban, a verseny leintése után itt is pontokat kapunk, amelyeket elkölthetünk az autó fejlesztésére, vagy akár új fegyverekre is.

A készítők arra is gondoltak, hogy mi van, ha csak egyedül tudunk játszani. Ilyenkor természetesen a mesterséges intelligenciával kell összemérnünk a tudásunkat, amely állítólag fejlődni is képes, így az idő előrehaladtával egyre nehezebb lesz legyőzni. Ha inkább a barátainkkal játszanánk, akkor pedig akár öten is küzdhetünk egymás ellen, hiszen a játékhoz 69 dollárért (14 ezer forintért) további autókat is rendelhetünk.

Ha van egy Bluetooth LE szabványt támogató Apple kütyüd (minimum iPhone 4S, ötödik generációs iPod touch, iPad 3 vagy iPad mini), akkor érdemes készítened a bankkártyádat, ugyanis a játék szerdától már rendelhető az Anki honlapján.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.