Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A robotrepülők megítélésének finoman szólva nem tett jót, hogy eddig szinte kizárólag katonai akciókra használták őket, pedig a drónoknak a civil életben is számtalan területen vehetnénk hasznát. Alex Cornell ijesztően valósághű videója azt mutatja be, milyen lenne, ha a robotrepülők átvennék a járőrök munkáját.

Cornell elképzelése szerint a jövőben a városi területeken félautomata, fegyverrel is felszerelt drónok járőröznének, amelyek emberi hangon kommunikálnának az operátorral, és adott esetben önálló döntéseket is hozhatnának. Ez jelentősen megkönnyíthetné a rendőrök munkáját, akik lényegesen kisebb veszélynek lennének kitéve, ráadásul a drónok által közvetített képek figyeléséhez akár egy ember is elég lenne. Az amatőr videó meglepően élethűen mutatja be a robotrepülők munkáját, bár mondjuk az, hogy a járőrözésre rendszeresített drónokat éles lőfegyverrel szerelnék fel, legfeljebb egy amerikai számára tűnhet reálisnak.

Annyi mindenesetre biztos, hogy a robotrepülők a jövőben egyre több területen fognak felbukkanni, az Amazon például alig néhány héttel ezelőtt állt elő azzal az elsőre őrültségnek tűnő, sokak szerint csak gerillareklám-ötlettel, hogy a csomagokat drónokkal szállítanák ki a megrendelőknek.

(Forrás: Gizmodo)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.