Egy jó tanács: ha a Farallon De Medinilla szigetre tervezel nyaralást, akkor igyekezz az x-alakú konténerhalmoktól minél messzebb tábort verni. Megmutatjuk, hogy miért.

A Csendes-óceán közepén található Észak-Mariana-szigetek legkisebb tagja elég erősen szopóágon van, ugyanis a lakatlan szigetet az amerikai légierő rendszeres időközönként porig bombázza. Itt például éppen egy B52H Stratofortress szórja meg 45 darab M117-es bombával, ami nem kicsit hazavágja a sziget gazdasági és kulturális fejlődési lehetőségeit.

Az amerikaiak egyébként annyira komolyan veszik a dolgot, hogy a szigetre konténerekből három x jelet is építettek, amelyek még a Google Maps műholdfelvételein is látszanak. A Farallon De Medinilla-i bombázásokat egyébként 2002-ben egy amerikai bíróság a környezet védelmére hivatkozva betiltotta, de úgy tűnik, a döntés nem akadályozta meg a hadsereget abban, hogy továbbra is céltáblának használják a szerencsétlen szigetet.

Amit biztosan nem tudtál az Észak-Mariana-szigetekről

Az 53 883 fős lakosságú szigetcsoportnak hivatalosan 2006 óta van labdarúgó-válogatottja, amely a meccseken jellemzően úgy szerepel, mint a kis sziget a fenti videóban. A játéktudásukra jellemző, hogy Palesztina is 90-ra verte őket, igaz, egyszer sikerült kiharcolniuk egy 11-es döntetlen a szomszédos Guam ellen.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon