Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Forza- és Gran Turismo rajongók tördelhetik az ujjaikat, hiszen hamarosan érkezik a rendkívül élethű Project CARS, ami a játékból készült screenshotok alapján felmossa a padlót a konkurenciával.

A Slightly Mad Studios neve elsősorban a Need For Speed Shift sorozat miatt lehet ismerős az autószimulátorok rajongóinak, amiből világszerte elég komoly mennyiséget adtak el. A Shiftet a legtöbben azért szerették, mert ügyesen vegyítette az árkádos száguldozást a szimulátor elemekkel, a fejlesztőcsapat új játéka viszont egyértelműen az utóbbi irányba mozdul el, amit mi egyáltalán nem sajnálunk.

Az online közösség által összelapátolt pénzből készülő Project CARS (Community Assisted Racing Simulator) valósághű fizikával, rendkívül fejlett törésmodellel, szuper időjáráseffektekkel és jelentős közösségi támogatással kecsegtet, de a fejlesztők a grafikára is nagyon odafigyelnek, ahogy az a mellékelt képekből is látszik. A fotórealisztikus screenshotokat elnézve csak azt sajnáljuk, hogy a játékban nem lesznek paddock lányok, pedig ilyen grafika mellett valószínűleg kiosztanánk nekik az első helyet az ide kapcsolódó toplistánkon.

A fejlesztők ígérete szerint a Project CARS idén novemberben jelenik majd meg  PC-re, Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra, és Wii U-ra is, az esetleges nextgen-konzol támogatásról viszont egyelőre még nincsenek hírek.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.