A Mobil Világkongresszuson még nem volt ott a sokak által várva várt Galaxy S IV, de március 14-én már hivatalosan is bemutatkozik a legújabb androidos high-end okostelefon.

A Samsung március 14-én a New York-i Times Square-en mutatja be a tavaly májusban debütált Galaxy S III (I9300) közvetlen utódmodelljét. A várhatóan Galaxy S IV néven érkező újdonság a legfrissebb pletykák szerint nemcsak ujjmozdulatokkal, hanem akár szemmozgással (EyeScroll) is kezelhető lesz, tehát például egy weboldal szkrollozásához nem feltétlenül kell majd hozzáérnünk a telefonhoz.

Az elődjéhez hasonlóan teljes egészében műanyagból készülő újgenerációs Galaxy S előlapjára az előzetes információk szerint egy 4,99 colos képátlójú kijelző kerül, mely a mai elvárásoknak megfelelően Full HD, vagyis 1920x1080 pixeles felbontással rendelkezik, ily módon pedig 441 ppi-s pixelsűrűséggel büszkélkedhet. Az Exynos 5 Octa 5410-es chipsetben összesen nyolc darab processzormag található, melyek közül négy darab Cortex–A15-ös és 1,8 GHz-es órajelű, négy pedig Cortex–A7-es és low-power kivitelű.

Az Android 4.2.2 (Jelly Bean) szoftveres és LTE-kompatibilis Samsung Galaxy S IV várható ára egyelőre ismeretlen, az viszont már biztosnak tűnik, hogy a 2 GB RAM-mal ellátott készülék kamerája 13 megapixeles felbontású lesz, ami komoly előrelépést jelent az elődökben használt nyolc megapixeles kamerákhoz képest.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon