Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A népszerű orosz tervező, Vadim Kibardin olyan egeret fejleszt, ami lebeg, ami nem csak érdekes, de a csukló terhelését is enyhíti.

Te használnál olyan egeret, ami lebeg? Vadim Kibardin fejlesztése elsőre biztosan szokatlan lenne, pedig hasznos kütyü. A híres orosz tervező a napokban számolt be róla, hogy egy The Bat névre keresztelt eszközön dolgozik, ami egy olyan számítógéphez tartozó egér, ami egy mágneses gyűrű segítségével lebeg, és nyugalmi állapotban negyven, használat közben pedig minimum tíz milliméterre van a felszíntől.

A lebegő egér nem csak érdekes látvány, hanem hasznos találmány is, hiszen a tervező szerint csökkenti a csuklóra nehezedő nyomást, ezzel megelőzhető az irodisták gyakori kézbetegsége, a carpalis alagút szindróma. Ez a kellemetlen tünetegyüttes gyakran jár az ujjak zsibbadtságával és fájdalommal, amit a medianus ideg összenyomása okoz.

Sokan még kételkednek abban, hogy az egér valóban piacra kerülhet, a Kibardindesign ügyvezetője, Julia Kibardina azonban úgy nyilatkozott, hogy a termék fejlesztése az első munkafázisban van, most dolgoznak a műszaki kivitelezésén, és felmérik a vásárlók igényeit.

(Forrás: Huffingtonpost, fotó: Kibardindesign)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.