Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mindenki meglepődött, amikor kedden bejelentették, hogy Julen Lopetegui lesz a Real Madrid vezetőedzője. De mondjuk azt nem gondoltuk, hogy a szövetség is.

A Real Madrid kedden, a vébé rajtja előtt egy nappal bejelentette, hogy a következő három évben a spanyol válogatottal jelenleg a világbajnokságra készülő szövetségi kapitány lesz Zidane utódja. Lopetegui nem rossz választás, ám a semmiből került elő, és nem épp a legszerencsésebb időpontban – három nappal a Portugália elleni első vb-meccs előtt.

A szövetség új elnöke, Luis Rubiales meglehetősen pipa is lett, elvégre Lopetegui három héttel ezelőtt hosszabbította meg szerződését a szövetséggel. A Marcának elég keményen nyilatkozott:

Ez utóbbit arra értette, hogy állítólag még azt sem tartotta kizártnak, hogy azonnali hatállyal menesztik a trénert, a spanyol válogatott pedig ideiglenes szövetségi kapitánnyal vágna neki a vébének.

Julen Lopetegui

A szövetség alelnöke, Rafael del Amo sem oldotta fel teljesen a feszültséget, főnöke pátján áll, de azért óvatosabb.

Ennek persze nem kellene hatással lenni a játékosokra, mert profik, de nem tudom, hogy tudják-e függetleníteni magukat a hírektől. Sajnos nem tudom megmondani, hogyan fognak reagálni, de bízom benne, hogy jól, és világbajnokok lehetünk.

Lopetegui egyébként remek munkát végez szövetségi kapitányként, hiszen még veretlen, a kérdés az, hogyan tudja kezelni ezt a kényes szituációt csapaton belül.

A Radio Marca egy másik sztorit is lehozott, amitől ez az egész Real-bejelentés még kínosabb: szerintük a Real és Lopetegui között már napok óta kész volt a megállapodás, amiről a válogatott Madrid-játékosok tudtak is, azonban ezt csak a világbajnokság után akarták nyilvánosságra hozni. Ám hétfőn egy nem madridista játékosnak is a tudomására jutott ez az információ, és innentől kezdve persze az egész válogatottban kiszivárgott. Lopetegui felhívta a Real elnökét – tehát nem a a spanyol szövetséget! –, hogy elmesélje ezt Péreznek, a leendő főnökének, így aztán a Realnak muszáj volt lépnie, hogy ne eszkalálódjon a feszültség a válogatotton belül.

(Forrás: NSO, Blaugrana, fotó: Twitter)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.