Visszavont büntető után a hosszabbításban nyert Brazília

Brazíliának mindenképp kellett a három pont, mivel Svájc ellen elhülyéskedték a meccset. Most addig húzták, hogy ne legyen idő válaszolni.

Nehéz olyan csapat ellen focizni, amely beássa magát a kapuja elé, húz két falat, aztán arra rúgja a labdát amerre áll. Meg a támadókat is faragja, ha nagyon muszáj. Costa Rica nagyjából ezt a taktikát választotta, bár tény, Brazília ellen nem érdemes felvenni a kesztyűt.

A selecaónak kellett is 25 perc, mire elérte az üzemi hőmérsékletet, addig semmi sem történt. Utána legalább akadt egy-két támadásnak tűnő passzolgatás, beindulás, védők mögé beívelés. Mondjuk a legnagyobb helyzete Costa Ricának volt, ettől függetlenül nem jó látni az ilyen csapatokat. Brazília nem jutott el helyzetig, fel kell gyorsulniuk a folytatásra, Titének ráncba kellett szednie csapatát a szünetben.

Ez sikerült is, öt perc alatt több helyzete volt a braziloknak, mint az előző három félidejükben: Gabriel Jesus a lécre fejelt, Coutinho lövését majdnem a gólvonalon blokkolták, Neymar lövését Navas tolta fölé. Ekkortájt 80% felett volt a labdabirtoklás Brazília javára. Később ez enyhült, de a helyzetek így sorjáztak, de vagy Navas volt jó helyen, vagy valamelyik védő, vagy a VAR.

Neymar lerántásáért Kuipers tizenegyest adott, azonban a fülére szóltak, hogy meg kellene nézni még egyszer.

Vissza is vonta. Jogosan. Újabb bizonyíték, hogy a videobírónak van létjogosultsága, remek találmány.

De csak a 91. percig tartotta magát Costa Rica, ekkor Firmino lefelejt labdáját Gabriel Jesus rosszul vette le, de pont így volt jó Coutinhónak, aki bespiccelte Navas mellett. 1–0

A 96. percben még egy kontra végén Neymar is betalált, ez volt az 56. gólja a selecaóban. Már csak Ronaldo és Pelé áll előtte. 2–0

Összességében óriási fölényben volt a brazil válogatott, huszonháromszor lőttek kapura Neymarék. Ezzel valószínűleg Brazília tovább is jut, a csoport másik meccsén a két európai, Svájc és Szerbia játszik a másik a továbbjutó helyért.

E-csoport, 2. forduló

Brazília–Costa Rica 2–0 (0–0)

(Fotó: VI Images via Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon