Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Néha meg kell húzni olyan döntéseket, amik elvileg gyengítik a csapatot, de szükségesek. A horvátok képesek erre.

Nikola Kalinicet az első csoportmeccs után hazazavarták, mert nem akart beállni a Nigéria elleni meccs végén. Zlatko Dalic szövetségi kapitány jelezte is, hogy kösz, nincs rád szükség.

Az Oroszország elleni negyeddöntő után ismét meg kellett húzni két szigorú ítéletet, amiből végül csak egy lett. Történt, hogy az ünneplés hevében a csapat védője, Domagoj Vida és Ognjen Vukojevic, a válogatottnál megfigyelőként dolgozó szakember Ukrajnát éltető videót posztolt. A „Dicsőséget Ukrajnának!” jelmondat miatt a FIFA vizsgálatot indított, de végül nem büntette meg őket. Biztosan az győzte meg a nemzetközi szövetséget, hogy Vida elmondta, szereti az orosz embereket, ez tényleg csak egy vicc volt...

vida

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

A horvát szövetséget is meggyőzhette, mert a védelem fontos tagjának számító Vidához nem nyúltak, Ognjen Vukojevicet viszont felmentették állásából, írták meg egy közleményben. Valószínűleg azért őt, mert rá nincs akkora szükség ő töltötte fel az ominózus videót.

Persze nemcsak a horvátok ilyen kemények, hanem a spanyolok is, akik egy jóval nagyobb volumenű döntést hoztak a vb előtt.

A horvátok az angolokkal játszanak az elődöntőben szerdán. Vidával.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.