Szenegál és Japán nem bírt egymással, négypontos mindkét válogatott az utolsó forduló előtt.

A H-csoport első körében meglepetésre Japán legyőzte Kolumbiát, Szenegál pedig Lengyelország ellen szerezte meg a három pontot. A Lengyelország–Kolumbia meccset a Japán–Szenegál után játsszák.

A japán szövetségi kapitány poénos taktikáját valóban megpróbálta betartani az ázsiai csapat. Rövid passzokkal, sok mozgással próbálkoztak a japánok az első félidőben, míg Szenegál a gyorsaságát és a fizikai erejét igyekezett kihasználni. Az első 45 percben egy-egy gólt volt, Szenegál szerzett vezetést, miután Kavasima kapus egy lövést épp Sadio Mané lábára ütött, 0–1:

A bekapott gól nem különösebben törte meg Japánt, Kagawaék szorgalmasan próbálkoztak, ami eredményesnek bizonyult, Inui egyenlített a 34, percben, 1–1:

  • Az első félidő statisztikái:

Squawka Football on Twitter

Jap 1-1 #SEN HT: Shots: 3-7 Pass accuracy: 82%-76% Chances created: 3-4 Possession: 61%-39% @Smarkets are showing a draw (42%) is now the most likely result according to the market - https://t.co/JPqbRmHdt0

A második félidő elején Japán volt aktívabb, de előbb Oszako rúgott néhány méterről luftot, majd Inui csavarása csattant a kapufán. És, ahogy általában lenni szokott, a másik oldalon az első komolyabb helyzetet értékesítette Szenegál, Wagué volt a góllövő, 1–2:

Japán azonban másodszor is egyenlített, a csereként beállt Honda volt eredményes, 2–2:

Maradt a döntetlen, amivel mindkét csapat négypontos két kör után. Az utolsó fordulóban Japán Lengyelországgal, Szenegál Kolumbiával találkozik majd csütörtökön.

A csoport másik meccsén a lengyelek a kolumbiaiakkal játszanak nyolctól, mindkét csapat győzelmi kényszer alatt, aki veszít, biztosan búcsúzik.

H-csoport, 2. forduló

Japán–Szenegál 2–2 (1–1)

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon