Kolumbia nagyon okos gólja is kevés volt Japán ellen

A vébé történetének második leggyorsabb kiállítása is kellett Japán győzelméhez.

Nem kezdődött jól a James Rodríquez nélkül felálló Kolumbia számára első vébémeccse, ugyanis a harmadik percben nemcsak gól-, de emberhátrányba is került Japán ellen: ehhez az kellett, hogy Dávinson Sánchez saját tizenhatosán belül kézzel védje Kagava Sindzsi kapu batartó lövését.

A vébé egyik legnagyobb reménységének tartott Tottenham-védő megkapta a pirosat – ami egyébként a vébék történetének második leggyorsabb kiállítása volt*–, Japán pedig a jogos büntetőt, amit Kagava higgadtan értékesített (0–1):

*A leggyorsabb pirosat az uruguayi José Batistának sikerült összehoznia Skócia ellen az 51. másodpercben az 1986-os mexikói vébén.

Ezek után nagyon kellett igyekeznie Kolumbiának, és bár az emberhátrány mindig egy meghatározó tényező, a dél-amerikaiakat nem nagyon fárasztotta a dolog, persze túl sokra nem mentek, játékuk elég pontatlan volt.

Egy ilyen helyzetben igazából csak a pontrúgásokban bízhat az egy emberrel kevesebbel játszó csapat, Kolumbia pedig egy felesleges japán szabálytalanság után pontrúgásból egyenlíteni is tudott még ez első félidő végén – Juan Fernando Quintero 18 méterről lőtt nagyon okos gólt (1–1):

A második félidőben Japán megpróbálta ismét gólra váltani emberelőnyét, de akcióból nem sikerült, az utolsó ember valahogy mindig hiányzott a támadásoknál, így végül pontrúgásból váltotta gólra fölényét  Oszako Juja a védők között fejelte be Honda szögletét a 73. percben (1–2):

Innentől pedig már nem változott az eredmény:

Kolumbia–Japán 1–2 (1–1)

Kolumbia már csak azért sem örülhet nagyon az eredménynek, mert a H-csoport a  legkiegyenlítettebb négyes, vagyis a gólkülönbség is döntő tényező lehet. Jön a kvartett következő párosa, az eléggé izzadósnak tűnő Lengyelország–Szenegál.

(Fotó: Getty Images)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon