Kolumbia átgázolt a lengyeleken, akik kiemeltként már most kiestek
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A lengyel válogatott roppant szerény teljesítményt nyújtott az első meccsén, és mivel Szenegál és Japán négy ponttal áll, Kolumbia ellen össze kellett szedniük magukat Lewandowskiéknak. Nem sikerült.

A H-csoport első körében meglepetésre Japán legyőzte Kolumbiát, Szenegál pedig Lengyelország ellen szerezte meg a három pontot. A Japán–Szenegál iksz lett ezelőtt a meccs előtt.

Kolumbiának nem indult jól egyik meccse sem, Sánchezt kiállították Japán ellen, Aguilar meg megsérült a lengyelek ellen. James egyébként bekerült a kezdőbe, valamint Yerry Mina is, és mindkét húzás bejött: a Bayern középpályásának beadását a Barca-védő fejelte be a lengyel kapuba. A 40. percben vezetett Kolumbia. 0–1

A lengyelek egyébként tartották a szintet, amit hoztak az első meccsem, vagyis pont olyan hitványul teljesítettek. Támadásban van egy Lewandowskijuk, de pont annyira segítik a többiek, mint Messit. Hátul meg... de erről később.

Az egészben az a legszomorúbb, hogy ez a lengyel válogatott kiemelt volt, miközben például Spanyolország nem, ami felveti a világranglista szakmaiságának kérdését. Persze eddig is tudtuk, hogy egy baromság.

Szóval a lengyel védelem. A második félidőben kaptak még kettőt, de milyet. Azt se tudták, merre van előre. Mondjuk Quintero labdája forintos volt, Falcao meg ilyet nem hagy ki. 0–2

Aztán James megint kiosztott egy zseniális gólpasszt, Cuadrado a kapuig rohant. A védelem gyönyörűen kísérte. 0–3

Lengyelországnak lesz még egy búcsúmeccse, amit illik komolyan venni, mivel a másik három csapat a továbbjutásra hajt. Ha becsületből elkapják Japánt, akkor Szenegál és Kolumbia megy a 16 közé, ahogy azt mi is várjuk.

H-csoport, 2. forduló

Lengyelország–Kolumbia 0–3 (0–1)

(Fotó: Lukasz Laskowski/PressFocus/MB Media/Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.