Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A 32 résztvevő ország összesen 64 mezzel (hazai és vendég) indul az oroszországi világbajnokságra. Mi meg összeszedtük, hogy szerintünk melyik az 5 legszebb. Nyilván ez egy szubjektív lista, kommentben várjuk, hogy nálatok melyik 5 a favorit.

Franciaország, idegenbeli mez

A franciák mindkét meze gyönyörű, letisztult, elegáns, jól mutat a játékosokon. Nálunk a favorit a fehér, amelyre az előbb leírtak hatványozottan igazak, egyszerűen imádjuk.

Svédország, idegenbeli mez

A kék és a sárga kombinációja mindig látványos, a mi listánkra most a svédek kék meze került fel. Simán hordható utcán is, visszafogott, de mégis piszok jól néz ki.

Horvátország, hazai mez

Nem sokat újított a Nike a horvátok hazai szerelésén, de így is az egyik kedvencünk. Mert egyetlen más ország mezével sem lehet összekeverni, és úgy tud egyedi lenni, hogy közben nem szerepel rajta a szivárvány összes színe.

Mexikó, idegenbeli mez

A fehér, a piros és a zöld dominál, ami ugye közel áll a szívünkhöz. Ez a mez sincs túlbonyolítva, és éppen ebben érezzük a legnagyobb erősségét.

Németország, idegenbeli mez

Igazi retromezt készített a címvédőnek az Adidas, az 1990-es világbajnokság inspirálta, és el kell ismerni, hogy remekül néz ki. Van benne egyfajta németes precizitás és elegancia, ami nekünk eléggé tetszik.

Nálatok, hogy nézne ki az ötös toplista?

(Fejléckép: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.