A National Geographic legfrissebb száma főként a környezetszennyezésre, azon belül is a tengereket és óceánokat érintő műanyaginvázióra tette a hangsúlyt. Ehhez pedig készíttek is egy nagyon erős címlapot, bár mint utólag kiderült, talán volt némi turpisság a történetben.

A műanyag zacskók lebomlása egyébként több száz év, közben pedig ugye szennyezik a földet, a vizeket, és pusztítják az élővilágot. A legnagyobb gond az egyszerű műanyag zacskókkal és palackokkal van, ugyanis nem elég, hogy iszonyú lassan bomlanak le, de az öt milliméteresnél kisebb műanyagrészecskéket a halak és bizonyos madarak tápláléknak vélik. Így ezeket az állatokat megfojthatják, a nagyobb élőlényeket a gyomrukba kerülve ölhetik meg, tehát a probléma több téren is pusztít – ráadásul ránk sincs jó hatással.

Egy fülpiszkálót zsákmányoló csikóhal

A National Geographic kampányának egyik fő célja az, hogy megváltoztassa a fogyasztók műanyagfelhasználási módját, valamint a műanyagról és a környezetszennyezésről alkotott gondolkodásmódunkat. Ehhez pedig nagyon súlyos fotókkal töltötték fel a magazint:

Ezt olvastad már?

És ezt olvastad már?
42 millió tonna műanyagszemetet termelnek az amerikaiak. Évente