Miközben a fejlett világ azon fáradozik, hogy végre megszabaduljon a bolygó az összes egyszerhasználatos műanyagtól, Angliában több tízezren írnak alá egy petíciót annak érdekében, hogy a McDonald's újra műanyag szívószálat adjon a papírból készült helyett.

Az étteremlánc ugyanis végre önálló lépéseket tett annak érdekében, hogy az ükunokáink úgy étkezhessenek, hogy közben nem megy tele a szervezetük mikroméretű műanyagszemcsékkel, és a szigetország mind az 1361 Mekijében papír szívószálakra cserélték a műanyagot. Egyesek azonban, ahelyett, hogy üdvözölnék a döntést, és elfogadnák a tényt, hogy simán meg lehet inni azt a nyomorult kólát vagy shake-et szívószál nélkül is, első lépésben telefröcsögték a közösségi médiát, majd a tettek mezejére léptek, és online petíciót indítottak a műanyag élvezetek visszaállítása érdekében.

Nehogy már a kényelem rovására legyen jobb hely ez a szerencsétlen bolygó.

Az aláírásgyűjtést egy Martin Reed nevű fickó kezdte, és a dolog olyan szintű támogatásra talált, hogy lassan a negyvenezret is átlépi az aláírók száma. Az a bajuk ezeknek a népeknek, hogy a papírszívószál hamar használhatatlanná ázik, sőt, egyesek szerint olyan, mintha vécépapír gurigán keresztül innák a kedvenc shake-jüket. Az utóbbi tényleg nem hangzik valami jól, de még mindig jobb, mint az a jövőkép, hogy a táplálékban több műanyag lesz, mint tápanyag.

A Meki szerint egyébként a papír szívószálak legalább fél óráig kitartanak, így azt javasolják a vásárlóiknak, hogy csak akkor helyezzék bele a folyadékba, amikor megkezdik annak elfogyasztását, és akkor nem lesz baj.

Szerintünk jó megoldás lehet az is, ha szívószál nélkül issza meg az ember a poharában lévő folyadékot. Ha ugyanis egy fél óra alatt és egy másfél évszázad alatt lebomló hulladék között kell választanunk, mi mindenképpen az előbbi mellett tennénk le a voksunkat.

Ez is érdekelhet:

Ettől a brutális kampánytól soha többé nem nyúlsz szívószálhoz

Sokkoló kampányt indított egy amerikai szervezet az egyszerhasználatos műanyagok ellen.

(via)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában