Olyan megrázó képsorok következnek, hogy fölösleges bármilyen flancos jelzőt a virtuális papírra vetni, úgysincs súlya a kőkemény valóság mellett.

Elöljáróban csak annyit, hogy Guadalajara a hatalmas kiterjedésű Mexikón belül is viszonylag délen terül el, csak húsz fokra az Egyenlítőtől. Többek között délebben fekszik, mint a kubai főváros, Havanna, illetve Hawaii állam fővárosa, Honolulu, nagyjából hasonló szélességi fokon, mint a thaiföldi Csiangmaj.

És akkor jöjjön a lényeg – így fest ez az erősen trópusi település így július elsején:

A másfél méteres jégtakaró természetesen nem kímélte a házakat, a fákat vagy az utcán parkoló autókat sem – a nyakig jégbe fagyott kamionokat egy jó ideig biztosan nem fogjuk elfelejteni –, szerencsére sérültről nem tudnak a hatóságok.

Becslések szerint nagyjából kétszáz házban és több tucat járműben keletkezett kár a példátlan jégeső után, az utak megtisztításához pedig a polgári védelmi erőket is mozgósították. A helyi kormányzó, Enrique Alfaro komor tömörséggel összegezte a történteket:

„Sohasem láttunk még itt ehhez fogható természeti jelenséget, és egyesek még kételkednek abban, hogy a klímaváltozás vajon valódi-e.”

Nekünk nincs hozzáfűznivalónk.

(forrás: BBC)

És ezt olvastad már?
Hamarosan nem lehet téli olimpiákat rendezni az időjárás miatt