A NASA rendszeresen kongatja a vészharangot, és igazság szerint jól is teszik. Ha ugyanis így folytatjuk, ahogy eddig, egészen biztos, hogy az unokád már nem egy olyan világban fog élni, amilyenben nagyapádnak volt szerencséje.

A legújabb ijesztgetés tárgya ismét a légszennyezettség, de ezúttal olyan tényezőket vettek számításba, melyeket közvetetten a globális felmelegedésnek köszönhetünk. Mivel az utóbbi pedig épp az emberi civilizáció miatt lett egyre fenyegetőbb tényező, ezért nem túlzás kijelenteni, hogy végső soron ezt is magunknak köszönhetjük:

A képen olyan részecskéket láthatsz, mint például a por, a vulkáni hamu, az erdőtüzek miatt a levegőbe kerülő korom, füst, vagy épp a forróság miatt egyre nagyobb mennyiségben jelen lévő sós vízpára. A vizualizáción a szénrészecskéket piros, a sós vízpárát kék, a port pedig bíbor színben ábrázolták.

Ezek közül egyik sem arról híres, hogy különösebben hűtenék a bolygót, így a jelenség tovább szélesíti azt a gödröt, amit az emberiség maga alatt kezdett el ásni a XX. században.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában