Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A globális felmelegedés, azon belül pedig az egyre jobban megőrülő időjárás fenekestül felforgatja a világot. Európában a magasságos földanya néha úgy osztja le a hőmérsékleteket és a meteorológiai paramétereket a különböző régiókra, mintha csak részegen snapszerezne az egyik borsodi késdobálóban. Tegyük hozzá: erről nem ő, hanem sokkal inkább mi tehetünk. Ugyanis mi öntöttünk vodkát a narancslevébe.

De persze többnyire mindig akad valami pozitívum is az elcseszett helyzetekben. Merthogy a meggabalyodott időjárás az Alpokat például az elmúlt időszakban annyira felforrósította, hogy a hó- és jégtakaró alá temetett egyik régen lezuhant gép roncsa egyszer csak előkerült. Hoppá.

A gép egy C–53 Skytrooper volt, amely még 1946. november 18-án indult Ausztriából az olaszországi Pisa felé, csakhogy akkora hóvihar ütötte fel a fejét, hogy a pilóták jobbnak látták, ha egy müncheni kerülőt is beiktatnak az útvonalba.

Egy ehhez hasonló gép lehetett

A balesetet a személyzet, illetve valamennyi utas túlélte, azonban a roncsot hiába is kereste közel 150 ember, nem találták meg. Pár éve az egyik propeller is előkerült már, nemrég pedig rábukkantak a gép többi darabára is mintegy 3,5 kilométeres magasságban, a grindelwaldi sípálya közelében.

és csak remélni merjük, hogy a Bern körül dúló 30–35 Celsius-fokos melegeknek köszönhetően nem fognak mondjuk a Jetire vagy Szalacsi Sándor egy másik atombunkerére is rábukkanni.

Ez megvolt?

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.