És mindezt az egyik legkörnyezetkímélőbb hazai tisztítószer közreműködésével.

Nehéz időket élünk, de vannak jó emlékek is ebben a szokatlan időszakban, amelyeket érdemes megőrizni! Időkapszula kihívást indított el ezért a világ első, szennyvíziszapból készülő tisztítószere. Az időutazó játékhoz már Csorba Anita és Pokorny Lia is csatlakoztak. Nem kell más hozzá, csak kreativitás!

A házi karantén ideje alatt olyan helyzethez kellett hirtelen alkalmazkodnunk, amire ezidáig nem volt példa. Az elmúlt bő egy hónap fenekestül felforgatta az életvitelünket, kapcsolatainkat és a szokásainkat. Újra kellett gondolnunk mindennapjainkat, és ezzel együtt a szeretteinkről való gondoskodás módját is. A Cycle tisztítószerek és palackjaik is újrahasznosítással készülnek, ez adta a kampány alapötletét. A játék célja, hogy előhívja az emberek kreativitását és átadja azt a filozófiát, miszerint minden újra gondolható és minden újrahasznosítható, csak nézőpont és találékonyság kérdése.

Az országos időkapszula kihíváshoz most bárki csatlakozhat. Nem kell mást tenni, mint a kiürült tisztítószeres palackból áttervezett időkapszulába helyezni az erre az időszakra jellemző tárgyainkat és jó élményeinket, lezárni a palackot és lefényképezni vagy videofelvételt készíteni, majd elrejteni azt a kertben vagy a ruhásszekrény rejtett sarkában.

Pokorny Lia és Csorba Anita is csatlakoztak már az interaktív kezdeményezéshez.

„Klímaszorongó vagyok, többek között nagyon aggódom a gyerekeink jövőjéért, hogy mit hagyunk rájuk. Ezt a szorongást nem tudom és nem is szeretném sem megszokni, sem elfogadni! Egyetlen módja, hogy túllendüljek rajta, az egyetlen ellenszere, ha cselekszem. Igyekszem lehetőségeimhez mérten megszüntetni az okait. Folyamatosan keresem a megoldását annak, minél több lehetséges dolgot kipróbálok, hogy csökkentsem az ökológiai lábnyomom" – mondta Pokorny Lia, aki örömmel csatlakozott a kihíváshoz Facebook-oldalán.

„Most lehetőségünk van arra, hogy egy kicsit jobban átgondoljuk mit szeretünk. Ezeket jó elrakni egy távolabbi időpontra. Fel lehet írni az aktuális kedvenc filmet, vagy sorozatot, hogy mennyibe került a kenyér, egy liter tej. Olyan dolgokat, amelyek jellemzik az életünket, illetve a korszakot” – mondja Csorba Anita a kapszulát készítő DIY videójában.

„A Cycle-nél fontosnak tartjuk, hogy elültessük az emberek fejében az újrahasznosítás filozófiáját. Értéket az ember sokszor ott talál, ahol nem is gondolja. Mindenkit buzdítok arra, hogy vegyen részt ebben a játékban és üzenjen a jövőjének!” – tette hozzá Sunny Bhasin a reNEW Technologies tulajdonosa.

Aki a #generationrecycle hastaggel feltölti az időkapszulájáról készült képet vagy videót saját Facebook vagy Instagram oldalainak egyikére, az sorsoláson vehet részt, ahol 10 db Cycle nyereménycsomagot sorsolnak ki a szervezők.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában