Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hihetetlen ütemben pusztul a növény- és állatvilág.

Csütörtökön ért véget az ENSZ Biodiverzitási Konferenciája, ezt követően adott interjút a BBC Newsnak Cristiana Pasca Palmer, az ENSZ Biodiverzitási Egyezményének (CBD) teljesítéséért felelős ENSZ-titkárság vezetője.

Palmer szerint a bolygó növény- és állatvilágának sokszínűsége, a biodiverzitás olyan tőke, amelynek elvesztését nem engedheti meg magának az emberiség:

Csendes gyilkosnak szoktam nevezni a biológiai sokféleség csökkenését, mivel a hatása nem olyan látványos, mint a klímaváltozásé, ám sok tekintetben sokkal veszélyesebb annál" – mondta.

Komoly kihatással van a bolygó egészségre, hogy az emberek mit esznek. "Nem azt mondom, hogy mindenkinek vegetáriánussá kell válnia. Ugyanakkor meg kellene értenünk, hogy a húsfogyasztásunk hozzájárul az éghajlatváltozáshoz, ami pedig hatással van a természetes élőhelyekre és ökoszisztémákra". Erről egyébként már írtunk korábban:

Az apró növények és állatok épp olyan fontosak, mint látványosabb, népszerűbb társaik Palmer szerint. Elmondta: gyakran kérdezik tőle, miért kellene azzal foglalkozni, ha egy lepkefaj kipusztul az Amazonas-medencében, vagy egy apró bogárfaj örökre eltűnik a Földről. A magyarázat:

Cristiana Pasca Palmer úgy gondolja, a biológiai sokféleség csökkenését megakadályozó intézkedésekhez széleskörű konzultációra van szükség az üzleti világ szereplői, az őslakos népek és a civil társadalom bevonásával.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.