Gyorsan kellett sok modern lakás – nálunk ez indokolta a panel lakótelepeket. A szigetországban kicsit más a helyzet, de a megoldás ugyanaz lehet.

Persze már a 21. század színvonalán. Egyre több olyan ember van ugyanis az Egyesült Királyságban, aki nem jogosult szociális lakásokra, a magyarok körében is jól ismerten magas bérlakás-árakat viszont nehezen gazdálkodják ki.

A Legal & General nevű cég a londoni körzetben 26 négyzetméteres, tehát kicsi, de igényesen és praktikusan berendezett lakásokat, LaunchPodokat épít, amelyek bérleti díja 20-40 százalékkal lehet alacsonyabb a piac hasonló méretű lakásainál.

Minden lakás egy luxuskonyhás nappaliból, hálóból, fürdőszobából és erkélyből áll, és mivel előszerelve érkezik, akár egy nap alatt készre szerelhetők. Nemcsak a hosszas építkezés elmaradása, hanem az üzemeltetés is környezetbarát: a padlófűtésnek és a napelemeknek hála az energiafogyasztás is minimális.

A cég szerint a technológiával akár húszemeletes házakat is fel lehet húzni, úgyhogy lehet, hogy hamarosan a magyar munkavállalók is modern panelgarzonokban lakhatnak majd London környékén.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában