Minden eddiginél gyorsabb elektromosautó-töltőt adtak át Budapesten

Szépen lassan követi az elektromos autók megjelenését a hozzá tartozó infrastruktúra, például van már magyarországi Tesla Supercharger, és most a többi márkájú villanyautó is kapott egy töltőt, ami minden eddiginél nagyobb teljesítményű.

Az újabb elektromos autókba nagyobb kapacitású akkumulátor kerül, és ezeket egyre több időbe telik feltölteni, a legnagyobbakhoz az otthoni konnektorról már nem elég egy éjszaka, de még egy teljes nap sem. A megoldás lehet a villámtöltő, amiből a szupergyors, de csak Teslához használható Superchargert leszámítva eddig csak 50 kilowattosak voltak az országban, most már van ennél gyorsabb is a nem-Tesláknak.

Új értelmet nyer a töltőállomás kifejezés is, hiszen a MOL-nál egyre több helyen már nem csak benzint és gázolajat lehet venni, hanem elektromos autót is lehet tölteni. A legújabbat a Nagyszőlős utcai állomáson adták át, és ennek az érdekessége, hogy

Eljött az idő, amikor a töltés már nem lesz ingyenes, és a MOL is pénzt kér a szolgáltatásért, de a gyorsabb és kényelmesebb töltésért cserébe lesz, akinek megéri. A képeken látható Audi e-tron, aminek az akkuja 95 kilowattórás, ezzel az oszloppal kevesebb, mint egy óra alatt tölthető fel 80 százalékra, a teljesen feltöltött akkuval egyébként 400 kilométer a hatótáv.

Ez is érdekelhet:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon