5 perc alatt 120 kilométerrel növeli a hatótávot a Tesla új töltője
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bemutatta a Supercharger töltők harmadik generációját a Tesla. A V3 nagyobb teljesítményű, és egyszerre több autót tud gyorsabban kiszolgálni, amivel jelentősen lerövidíti az oszlopnál töltött időt.

A Supercharger eddig is a leggyorsabb lehetőség volt a Teslák feltöltésére, és ez még inkább igaz lesz a töltők legújabb generációjára. A most bemutatott V3 összesen 1 megawatt teljesítményű, amivel egyszerre négy autót tud kiszolgálni 250 kilowattos villámtöltéssel. Ekkora teljesítmény arra is elég, hogy öt perc alatt 120 kilométerrel növelje a hatótávot, ami a felére csökkenti a töltési időt.

és még az 544 kilométeres hatótávolságú Model 3 is teljesen feltölthető kevesebb, mint fél óra alatt. A kezdetekben a Model 3 és a még idén bemutatkozó Model Y lesz képes hasznosítani a 250 kilowattos töltőket, de egy frissítéssel a Model S és Model X is gyorsabban tölthetővé válik.

Szintén újdonság a Tesla ötlete, hogy ha a navigációs rendszerrel a Supercharger töltők felé vesszük az irányt, akkor az állomáshoz közeledve automatikusan felfűti az akkumulátort, hogy még hatékonyabb és gyorsabb legyen a töltés. A Supercharger V3 első példányai mostanában állnak üzembe az Egyesült Államokban, és az év végére Ázsiában és Európában is megjelennek.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.