Nemet mondtak a műanyag palackra a fővárosi állatkertben

A Budapest Állatkert vezetősége igencsak tökös lépésre szánta el magát: ugyanis nem engedélyezik a továbbiakban a PET-palackos italok és üdítők forgalmazását az állatkert büféiben.

Az egyszer használatos palackok környezetterhelése ugye hatalmas, és ha lehet valahol enyhíteni a globális méreteket öltő műanyaghulladék-krízisen, akkor az pont az egyszer használatos palackok minimalizálása lehetne – egy nemzetközi felmérés szerint ugyanis percenként 1 millió műanyag palack kerül a szemétbe, vagy végzi rosszabb helyen, például a tengerben.

„A vendéglátóhelyekkel olyan szerződést kötöttünk, amelynek értelmében tilos egyszer használatos PET-palackokat árusítaniuk. Ennek a döntésnek egyértelműen az a célja, hogy csökkenjen a műanyaghulladék mennyisége” – foglalta össze Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője a fejleményeket.

A büfékben ugyanakkor üvegből és fémből készült palackokban továbbra is árulhatnak üdítőket, illetve különböző italokat, a szelektív szemétgyűjtők pedig  rendelkezésre állnak majd ezek „összeterelésére”. Aki úgy érzi, hogy simán elvan vízen is, az bármelyik csapnál megtöltheti kulacsát. Már csak egy jóféle kell, amelyik mondjuk képes megtisztítani magát és a benne lévő vizet:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon