Nem mi mondjuk, nálunk sokkal okosabb emberek, vagyis úgynevezett kutatók bizonygatják.

Kínai kutatók egy év át mintegy 500 ezer ember étkezési szokásait vizsgálták, és arra jutottak: a csípős kaja = hosszabb élet.

Ugyanis azoknál a vizsgált embereknél, akik heti egy-két napon toltak valami csípőset 10 százalékkal csökkent a halál kockázata, de az igazán bevállalósaknál (ők heti három-hét nap fogyasztottak) ez az arány még jobb, 14 százalék volt.

Ez pedig azért lehetséges, mert a csípős termésű paprikafajtákban (ilyen mondjuk a csilipaprika) megtalálható a kapszaicin, ami antioxidáns, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és rákellenes hatású, plusz a bélbaktériumokra is jó hatással van, és még az anyagcserét is fokozza. Aminek meg pláne lehet örülni ezzel kapcsolatban, hogy az elhízás ellen is véd.

Persze a csípős kajával azért nem árt vigyázni, és nemcsak azért, mert befelé és kifelé is csíp, hanem mert többek között gyomorirritáló hatása van és a vérnyomást is befolyásolja.

(Forrás: health.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mutatunk egy őszi fesztivált, ami az újbort és a libás ételeket ünnepli

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Hajítsd messzire a sablonokat, rendezd be úgy a lakásod, amire mindenki emlékezni fog!

További cikkeink a témában
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Hirdetés