Real Madrid–Bayern München

Tipp: döntetlen – TippmixPro: 3.35
Fogadási határidő: április 23., szerda, 20:45

Azzal lehet vitatkozni, hogy nincs jobb csapat most a Földön a Bayernnél és a Realnak, már csak azért is, mert a Madrid csak a harmadik a spanyol bajnokságban. És az sem feltétlenül állja meg a helyét, hogy ez a két gárda játssza a legszebb focit a világon, most épp egy Liverpool-meccs talán nagyobb élmény, mint a Bayern cirka 87%-os labdabirtoklása, és ugye még ott a Barca is. Na de hogy van-e most jobb csapat ennél a kettőnél, már nehezebb ügy, az meg nem kérdés, hogy ütősebb párosítást nem tudnánk összerakni.

Két teljesen más futballkultúra ugrik egymásnak. A Real Madrid elképesztő sebességgel játszik, átrobog az ellenfelén, két klasszikus, zseniális szélsővel játszik, és a célja, hogy minél gyorsabban átjátssza a pálya középső harmadát. Ezzel szemben a Bayern München klasszikus Guardiolás jegyekkel van felvértezve, legyen nálunk a labda, lehetőleg úgy kábé végig, passzoljunk sokat, röviden, pontosan, ha elveszítjük a labdát, 3–5 másodpercen belül szerezzük vissza. Ezzel a játékkal, és persze az ehhez illő kerettel már márciusban bajnok lett a München, amire még soha nem volt példa a Bundesliga történetében.

A Real ugyan csak a harmadik a bajnokságban (a vesztett pontokat tekintve második), ám aligha bökne rá bárki Ancelotti csapatára az Atléticóval szemben, ha választani lehetne, kivel akarsz összecsapni a BL-elődöntőben. Ki szeretne Cristiano Ronaldo és Gareth Bale ellen védekezni? Pláne futóversenyre kelni. Ja mert a portugál természetesen már edzett, játékra kész van, Ancelotti mester meg merné hülye lenne kihagyni. Így aztán a Di María, Cé, Benzema, Bale négyes rohamozza majd a Neuer kapuját, feltéve, ha lesz náluk labda.

Veszélyes játékot fog űzni a Bayern, mert biztosan a Madrid térfelén fogja tartani, járatni a labdát, ám, ha valahogy mégis elveszíti, már lövik is be a blancók az üres területre a két atlétának. Lahm rutinja felbecsülhetetlen, gyorsasága kevésbé, Alaba pedig inkább középpályás, mint védő, de legalább gyors. Ellenben van egy 15 kiló hátránya Bale-lel szemben. Lahm helyett nem kizárt, hogy Rafinha próbálja majd megállítani Ronaldót, a cséká meg középen fog szűrni.

A Realból Arbeloa és Jesé fog hiányozni, de nem nagyon, a németek Thiago és Shakiri nélkül érkeztek.

Pazar meccs lesz, ne legyen kétségünk, gólokat is látunk, többet is, mindkét oldalon. Én úgy érzem, egyenlő eloszlásban.

Neked más a tipped? Meg is mered fogadni? Fogadunk?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A Barcelona rengeteget bukhat a Girona elleni kínos vereséggel

Divízió I/A-világbajnok a magyar hokiválogatott, feljutott az elitbe

További cikkeink a témában