Hatalmas bombákkal verte a Fradi az Újpestet, kétgólos hátrányból állt fel a Chelsea az Old Traffordon, a Schalke nyerte a Ruhr-vidéki derbit, húszpontosra nőtt a Bayern előnye.

A legnagyobb rangadó és gól

Tömött lelátó, fergeteges hangulat, élőkép, görögtűz, bombagólok, izgalmak – minden, amiért imádjuk a focit. És mindez itthon, az NB I-ben; Ferencváros–Újpest országos derbit rendeztek a lebontásra ítélt Albert-stadionban. Mindenki a derbit várta, 16 ezer szurkoló őrjöngött, igazi futballhangulat uralkodott a Fradi-pályán, főleg akkor volt nagy robaj, amikor az első félidő végén Somália ballal kilőtte a jobb felső sarkot. Ricardo Moniz meglepőt húzva a védelem jobb oldalára rendelte a törékeny brazil támadót, ami ugye be is jött, bár nem azért, amiért eredetileg tervezte (a gyorsasága miatt). Annak a Somáliának sült el a bal, vagyis a rosszabbik lába, aki a jobbal sem igen tud lőni. Szerintem maga sem hitte el, hogy belőtte.

A meccs szünetére fantasztikus és látványos görögtűzzel készültek a hazaiak:

A második félidő elején Kabát Péter egyenlített, ami után hosszú időre csend lett a stadionban, és a meccs is unalomba fulladt volna, ha nem ennyien látogatnak ki. Erősen közepes, vagy inkább gyenge közepes volt a színvonal, a Fradi elképzelés nélkül ívelgetett Bödére (így is akadt egy kapufája a hazaiaknak), az Újpestnek meg csak a védekezésre volt ereje. Ám épp egy ilyen ívelés hozta meg a sikert a zöldeknek, egy lecsorgó labdát szedett össze Vladan Csukics, és küldte 19 méterről elemi erővel a léc alá. Felrobbant az Albert-stadion, amelyben ez volt az utolsó derbi. Ősszel az Újpest nyert a 94. percben, a sors tehát most valamit kompenzált a Fradi-híveknek.

A legkomolyabb talpraállás

Manchester United–Chelsea csúcsmeccsre került sor az FA-kupában, és a két gárdához méltó is volt az ütközet: az MU ellépett két góllal, ám a londoniak nem estek össze és Hazard, valamint Ramires góljaival egyenlítettek.

A legsimább és a legjobb fiatalok

A Videoton nem meglepő módon könnyedén leverte a szerencsétlen Egert. Vácott. A fehérváriaknál szerepet kapott a korábbi utánpótlás-válogatott Szekeres Adrián is, aki korábban alig játszott a Caneira–Vinícius páros mellett. A hatalmas termetű fiatal középhátvéd nem is tétlenkedett, két góllal nehezítette meg az edző dolgát. Egy másik fiatal is remekelt, Kovács István ismét gólt lőtt. De milyet! A hétvége legkínosabb gólja fűződik a nevéhez, ugyanis találata után nem állt meg a labda a kapuban – lyukas volt a háló. NB I.

A Honvéd szekerét is a fiatalok húzták, a múlt héten simán elpáholt fővárosiak három nullra nyertek Pakson, a 19 éves Vécsei Bálint két, és a 21 éves Vernes Richárd egy góljával. Egyébként a mezőnyjátékosok közül csak ők ketten voltak magyarok a Honvéd kezdőcsapatában.

A legnagyobb német derbi

A Ruhr-vidéki derbi a legnagyobb érdeklődéssel várt rangadó a Bundesligában. A két szomszédvár, a bajnoki címvédő Dortmund és a BL-ben még szintén álló Schalke 62 ezer néző előtt futballozott Gelsenkirchenben. A hazaiak Julian Draxler révén már a 12. percben vezetést szereztek, amit Klaas-Jan Huntelaar megduplázott a félidő derekán. A második játékrészre a Dortmund is felébredt, de csak szépítésre futotta.

A legfontosabb

Miután a Dortmund kikapott, a Bayern München újabb győzelme minden bizonnyal a bajorokhoz szállítja a bajnoki aranyat, még ha matematikailag várni is kell erre. Képtelenség, hogy a bajorok leadjanak húsz pont előnyt kilenc forduló alatt, kimondhatjuk, hogy bajnoki címet nyertek. A huszonharmadikat. Egyébként a húszpontnyi fór egy szenvedős meccsen jött össze Ribéryéknek, a vendég Düsseldorf kétszer is vezetett, végül 3–2-re nyert a Bayern.

A legújabb Messi-rekord

Oh, igen, Leo Messi újabb rekordot döntött, már kicsit unalmas is. A Barcelona zsenije tizenhét bajnokin talált be sorozatban, amivel megdöntötte saját spanyol és Teodor Peterek európai rekordját: a lengyel az 1937–38-as szezonban tizenhat fordulón keresztül talált be zsinórban a lengyel első osztályban. Messi negyvenedik bajnoki gólját szerezte a Depor ellen, a Barcelona kettő nullra nyert.

A legjobb egyéni teljesítmény

Az argentin támadó, Carlos Tévez mesterhármasával nyert 5–0-ra a Manchester City a Barnsley elleni FA-kupa-negyeddöntőben, ez volt a hétvége egyik legjobb teljesítménye. Pláne úgy, hogy Tévezt hétközben letartóztatták, mert jogosítvány nélkül vezetett. Mestere, Roberto Mancini nem csinált belőle nagy ügyet: „Ez az ő problémája, nem az enyém. De ha ettől jobb teljesítményt nyújt, remélem, a rendőrök mindennap félreállítják. Három gólt lőtt a Barnsley ellen, jövő pénteken is elmehetne egy körre a mérkőzés előtt"

(Fotó: A szerző saját fotói, MTI)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Újabb fogadási balhéba keveredett a korábban tíz hónapra eltiltott Tonali

Littler a Premier League-ben is felért a csúcsra

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés