Nevezzük meg Robert Bobroczkyi nevét, a kölyök még csak tizennégy éves, de már most a világ egyik legmagasabb kosarasa a maga laza 225 centijével.

Az aradi születésű csöppség jelenleg a Stella Azzurra di Roma akadémiáján pallérozódik, de egyértelmű cél az NBA, a New York Knicks már jó ideje figyelemmel követi a center pályafutását. A fejlődése természetesen nem lesz töretlen, most jóval előrébb jár a koránál, és magasságban ez most már így is marad, de nagyon körültekintőnek kell lenni, hiszen az ilyen durván megnyúlt sportolók ízületei idő előtt tropára mennek. Persze Rómában szakértőkkel dolgozik, óvatosan, de szisztematikusan tanulja a centermozgásokat. És persze halomra dobálja a pontokat.

Reméljük, Robert nem jut honfitársa, a 231 centiig jutó Gheorghe Muresan (vagy Jao Ming) sorsára, aki magasságához képest sorozatos sérülések miatt nem tudott nagy karriert befutni az NBA-ben, noha 1996-ban ő volt a legtöbbet fejlődő játékos. Az aradi fiú is elég valószínű, hogy eljut az NBA-be, ahol okosan felépítik majd, aztán kiderül, ez mire lesz elég abban az őrjítő iramban.

Mindenesetre korosztályában teljesen képtelenség tartani, bárkit állítanak rá, erős mismatch alakul ki. Az NBA-ben majd jönnek a csupaizom atléták. De addig is a kis Bobroczkyi Olaszországban alázza a törpéket.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Már 11 ezer Bayern-drukker írta alá a Tuchel maradását kérő petíciót

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés