Színes minimalizmus egy felújított boulogne-billancourt-i épületbe zárva

A fenntartható fejlődés jegyében alakították át ezt a 19. századi épületet. A függőlegesen kitoldott, emelettel berendezett francia otthon Boulogne-Billancourt-ban, Párizs híres elővárosában található; az enteriőrre pedig izgalmas geometriai sémákkal párosított tiszta, minimalista vonalvezetés jellemző.

A fekete homlokzatú ház egyes szobái inkább világosabb tónusúak – a fehér falakhoz sápadt padló párosul, bár sárga mellett fekete felületekkel is találkozhatunk –, az új építésű lakrész viszont kékben izzik. A letisztult, mégis olykor extravagáns belvilághoz egy hagyományosabb elrendezésű udvar és medence tartozik. És még egyszer kiemelnénk, hogy a projekt során csakis újrahasznosítható elemeket használtak fel és előregyártott rendszereket alkalmaztak. Ahhoz képest remekül összehozták.

Ez is érdekelhet:

Hundertwasser utolsó beszólása ez a zseniális épület - Roadster

A Zöld citadella bemutat a szomszédos banknak, mégis csupa harmónia és derű. Mivel hotel is van benne, néhány napra olyan lakosztályunk lehet, amit személyesen az organikus építészet öntörvényű művésze tervezett. „Emberi oázis a racionális épületek sivatagában" - így jellemezte Friedensreich Hundertwasser az utolsó megvalósult épületét, a magdeburgi Grüne Zitadelle-t.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon