Érthetetlen helyre igazolt Németh Krisztián

A magyar futball egyik legnagyobb tehetségének tartott csatár úgy fest, feladta, hogy valaha valami értelmes helyen fog futballozni és Katarba igazolt.

Mondjuk ki őszintén, amikor azt láttuk, hogy Németh Krisztiánt a Liverpool utánpótlás-játékosaként beválasztották a 2009-es egyiptomi U20-as vébé All Star-csapatába, nem ilyen karriert jósoltunk neki.

Miután megjárta a görög első- és másodosztályt, a másodosztályú MTK-t, a holland Waalwijkot, Amerikába került, ahol sikerült összeszednie magát, és ismét stabil kerettag lett a válogatottban. 11 gólt lőtt az utóbbi szezonban, és az év gólja címet is neki ítélték. Már egy-két hónapja lehetett arról hallani, hogy új csapatba igazol, és sokan arra tippeltek, hogy Európába igazol, hogy jobban szem előtt legyen az Európa-bajnokság előtt.

Ehelyett a katari al-Garafa csapatához igazolt, amely a tizennégy csapatos bajnokság nyolcadik helyén áll. Sportszakmai indok nem nagyon igazolhatja ezt a döntést, a pénz inkább.

Valamiért Dzsudzsák Balázs jutott eszünkbe, aki a PSV kapitányaként igazolt az Anzsi Mahacskalába...

Semmiképp sem szeretnénk általánosítani, hogy egy szép nő nem lehet okos, mert akad számtalan ellenpélda, de az igen ritka, hogy ennyire, és hogy sakkozzon. Szóval Alexandra Botezben egyesül a szépség és a tudás. Két éve már mutattuk, de arra jutottunk, hogy ideje felidézni a nevét és a fotókat.

Alexandra, mint a legtöbb zseniális sakkozó, már egészen fiatalon kitűnt tehetségével, 2010-ben, 15 évesen U16-os női bajnok lett Kanadában, egy év múlva, tehát tizenhat évesen, pedig egy százezer dolláros ösztöndíjat kapott a Texasi Egyetemre. 2013-ban szerezte meg a FIDE mesteri címet, miközben az U18-as bajnokságot is megnyerte holtversenyben, 2012-ben pedig a sakkolimpián is debütált.

Ritkán osztják ilyen bőkezűen az észt és a bájt egy személyre, még ritkább, ha valaki ezt jóra használja, tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy ő a sakkozás Krammer Anettje.

És bizony erre a világ nagy kommentelői is rácsodálkoztak, és olyan kínos sztereotípiákra világítottak rá, amivel mi nem is szeretnénk azonosulni: "Úristen, ez majdnem olyan, mintha a szép emberek is lehetnének okosak!"

Zokogunk és vigyorgunk. És rohanunk ugrókötelet és fekete legginst vásárolni, no meg rettenetes kosarascipőt.

Mert bár nem akarunk úgy kinézni, mint Doutzen Kroes (és edzője), de ott akarunk lenni mellette, bármit is csináljon, bárhogy. A Victoria's Secret szupermodellje workout-oktatófilmet csinált négy éve egy szakedzővel, és most megmutatjuk újra. Mert kell több motiváció, hogy elkezdj edzeni?

A Victoria's Secret Sport kedvéért az akkor 29 éves holland modell, Doutzen összeállt Michael Olajide workout edzővel, és elkészült a The Sexiest Workout Ever című videó. A címe minden elmond, nemigen tévednek.

Hogy ki az azóta 31 éves, tökéletes alakú modell, Doutzen? Mutatjuk még kevesebb ruhában. (Van férje.)