Magyarország rendezi a 2018-as divízió 1/A hokivébét

A magyar pályázat nyerte el a 2018-as Divízió 1/A hoki-világbajnokság rendezési jogát, így hazai jégen juthat vissza a válogatott az elitcsoportba.

Az április 22. és 28. között tartandó rendezvényt a Papp László Budapest Sportarénában rendezzük meg – írta meg a jegkorongszovetseg.hu.

Utoljára 2013-ban rendezett Budapest felnőtt világbajnokságot, akkor bronzérmesek lettünk, Kazahsztán és Olaszország jutott fel. Viszont minden meccsen teltház és fantasztikus hangulat volt.

Az MJSZ részéről a kongresszuson részt vevő Egri Gergely sportigazgató kommentálta a döntést:

Nagyon örülünk, hogy megnyertük a rendezés jogát, öt év után adunk otthont ismét felnőtt világbajnokságnak. Ebben az öt évben sokat fejlődött a sportág, lezajlott egy generációváltás, a megfiatalított felnőtt csapaté a feladat, hogy a legtöbbet hozza ki magából és a legjobban szerepeljen ebben a kőkemény mezőnyben. Reméljük, teltházas lesz minden meccsünk és a világ legjobb szurkolótábora ezúttal is fanatikusan fogja buzdítani a csapatot. A szövetség részéről mi mindent meg fogunk tenni a szurkolók és a csapatok kényelméért, és reméljük, ismét a legjobb házigazdái lehetünk a világelitbe pályázó nemzeteknek.

A hokisok közül a csapatkapitány, Bartalis István nyilatkozott:

Örömmel hallottam, hogy megnyertük a rendezés jogát, és ismét hazai pályán mutathatjuk meg, hogy mit tudunk. Mindig nagyon jó érzés az Arénában telt ház előtt játszani, és elég régen volt itthon világbajnokság. Sok idő van még addig, esélylatolgatásokba korai belemenni, de remélem, nagyon sok néző lesz, mi pedig a legjobbunkat tudjuk nyújtani, és ki tudjuk szolgálni a szurkolóinkat.

A torna résztvevői lesznek a magyar csapat mellett a feljutó Nagy-Britannia, kijevi ellenfeleink Lengyelország és Kazahsztán, valamint az A-csoportból frissen kiesett Olaszország és Szlovénia. A világbajnokság pontos menetrendje később derül ki.

(Fotó: jegkorongszovetseg.hu)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon