Most már biztos, hogy 2016 gigaslágere a dróndeszkázás lesz

Alig hogy felkerült a netre a videó a dróndeszkázó kis ruszkiról, máris akadtak követői, akik azonnal tovább is fejlesztették a zseniális ötletet.

Eddig ugyanis úgy tűnt, hogy a dróndeszkázás elterjedésének legnagyobb akadálya maga a drón lehet, ami egy gyerekkel még csak-csak elboldogul, de azért egy Parrot Bebop nem feltétlenül fog elvontatni egy 70-80 kilós felnőttet. Erre a piaci résre csapott le azonnal a lett Aerones, akik eredetileg nem tudjuk, hogy milyen célra gyártottak ekkora monstrumot, de az biztos, hogy dróndeszkázáshoz tökéletes, ahogy azt a fenti videó cáfolhatatlanul bizonyítja.

A „háború tubái” nagyon viccesen festenek, pedig fontos funkciójuk volt. A radarok felfedezése előtt ezekkel hallgatták le az eget.

A légi hadviselés I. világháborúban indult be igazán, vadászgépek mellett Zeppelinekkel is hajtottak végre bombázásokat. Hogy időben tudjanak reagálni a támadásra, létfontosságúvá vált, hogy minél hamarabb meghallják a közeledő gépek zaját, és felszállhassanak a légvédelem repülőgépei.

Mivel a gépek hangosak voltak, a hadseregek hatalmas lehallgató eszközöket építettek, amelyek dizájnja szinte országonként változó volt. A legtalálóbb elnevezést Japánban találták ki rájuk: a háború tubái.

Még a harmincas években is használatban voltak, de a repülőgépek sebessége és a radar felfedezése feleslegessé tette őket.

(Forrás: Mashable)