Lassú a telefonod? Turbózd fel appokkal!

Az Android oprendszer előnye egyben a legnagyobb hátránya is. Megannyi hardverkomponens, kijelző és gyártó ugyanarra a szoftverre és ez sosem lehet tökéletes. De lehet jobb!

A Google célja egyértelmű volt anno az Android operációs rendszer megalkotásával. Legyen egy potens ellenfele a diadalmenetbe kezdő iOS operációs rendszernek, amit az Apple indított útjára. A recept pedig egyszerű volt: ha nem megy ésszel, majd megy erővel. A keresőóriásnak nem volt túl sok ideje, hogy megfelelő minőségű szoftverkörnyezetet kanyarítson, így lehetővé kellett tennie, hogy a platform minél hamarabb elterjedjen, ez pedig sok gyártót és sokféle hardvert jelent. Ezért amennyire előnyére válik az Android nyílt forráskódja, annyira teszi töredezetté a rendszert, ha a hardvergyártók nem foglalkoznak az oprendszer optimalizálásával. Épp ezért (és a márkahűség fenntartása miatt is) láthatunk csinosított Androidokat a nagy gyártóknál (Samsung, HTC, Sony, Huawei, stb.), amik gyengébb hardveren is szépen elketyegnek, pusztán attól, hogy az alapvető hibákat, gyengeségeket kijavították. Ám mivel az Android alapvetően nyílt forráskódú, így ezt nem csak a nagy márkák csinálhatják meg, hanem gyakorlatilag bárki. Akad is jó pár úgynevezett launcher applikáció, amik az Android kisebb, nagyobb hiányosságait próbálják befoltozni. Íme öt használható droidgyorsító:

1. GO Launcher EX

A GO Launcher EX egy ingyenes launcher, ami a gyári oprendszert minimalista ikonokkal takarja el. Alapvetően egy jól átgondolt és funkcionális programról van szó, egyetlen hibája, hogy a widgetek (minialkalmazások, amiket a főképernyőre is kipakolhatunk) fizetősek, de az üres GO Launcher is remekül használható.

2. ADWLauncher EX

Az ADWLauncher EX a maga 660 forintos árával (jelenlegi árfolyamon) senkit sem fog a földhöz verni anyagilag, cserébe pedig egy monokróm ikonokkal felvértezett és a GO Launcher EX-el szemben teljes funkcionalitású widgetekkel rendelkezik.

3. Holo Launcher

Szintén egy ingyenes applikáció a Holo Launcher, ami amellett, hogy felgyorsítja zöld robotos készülékünket, az Android 4.0-ás, Ice Cream Sandwitch rendszerét imitálja olyan készülékeken is, amik soha nem kapják meg az oprendszer jelenlegi verzióját.

4. Zeam Launcher

A Zeam Launcher egy csicsa nélküli, de egyáltalán nem csúnya, minimalista és minimális erőforrást igénylő applikáció. A Zeamre (mint ahogy az összes launcher programra) különféle témákat húzhatunk, ráadásul fizetnünk sem kell érte, hiszen a szoftver ingyenes.

5. LauncherPro

A végére maradt a nagy öreg a LauncherPro, amit több, mint 10 millióan töltöttek le. Stílusos ikonok, elképesztő testreszabhatóság, ami bőven feledteti a 240 forintos árat. A LauncherPro az egyik legrégebbi és legkiforrottabb launcher applikáció, melynek egyetlen hátránya, hogy a fejlesztő mára talán kissé hanyagolja a szoftver fejlesztését, de ami működik, azt nem feltétlenül kell piszkálni.

Okostelefon? Applikációk? Akkor Player!

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon