Egy autó visszahozatala a klinikai halálból rendszerint jóval több időbe telik, mint egy emberé, de ez a Ford meglepően gyorsan tért vissza az életbe.

A kanadai Halfass Kustoms a '30-as évektől az '50-es végéig tartó időszak autóinak restaurálására vagy átalakítására specializálódott. Munkáikról gyakran készítenek alapos és szuggesztív videókat. Aki megnézi például ezt az egyórás dokumentumfilmet az 1950-es, évek, talán évtizedek óta egy bádogbarakkban porosodó Ford F1 pickup gyors rendberakásáról és életre keltéséről, legszívesebben már indulna is túrni valahol egy elfeledett öreg Zsukot vagy Nysát, hogy feltámassza (ha már ezen a vidéken nekünk csak ilyesmi jutott ebben a műfajban).

A kocsi olyan régen parkolt már a hangárban, hogy a tulajdonos családban senki sem emlékezett rá, mi is volt az a hiba, ami miatt leállították évekkel, talán évtizedekkel ezelőtt. A műhelyben mindenesetre a teljes üzemanyagrendszert, elektromos rendszert és persze a fékrendszert is teljesen felújították, mielőtt egyáltalán megpróbálták volna beindítani a kocsit.

A Halfass Kustoms büszkén hirdeti: az ő műhelyükből nem „trailer queen-ek”, vagyis kizárólag tréleren szállított, a széltől is óvott kiállítási műtárgyak, hanem a sáros-havas-piszkos valóságra felkészített, ténylegesen használatra való, csak éppen öreg autók kerülnek ki. Ez a Ford tehát így, ennyi javítással és egy alapos takarítással, felületkezeléssel – készen van. Néhány év tetszhalál után most jöhet néhány aktív, életteli év az újabb nagyjavításig.

Ez pedig egy sokkal kisebb Ford szintén látványos újjáélesztése:

Így kelnek új életre a kerti homokozóba betaposott, elrozsdállt játékautók

A veteránautók restaurációjának folyamata 1:25-ös méretben is lenyűgöző látvány egy összefoglaló videón.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

A cirkálósúly bajnoka – Mercedes-AMG GT 63 4matic+

További cikkeink a témában