A hetvenes évek elején egyedi tuningolt autókkal járta az Egyesült Államokat a mára megszűnt Plymouth márka, és a kiállított darabok közé tartozott ez a Road Runner is, amivel még alig mentek új kora óta.

A hetvenes évek elején a Plymouth márkát népszerűsítette az a roadshow, ami egyedileg épített tuningolt autókat mutatott be az Egyesült Államokban. Az egyik legizgalmasabb példány volt ez az 1971-es Plymouth Road Runner, aminek főleg a külső megjelenését alakították át, de olyan stílusosan, hogy kérdés nélkül licitálnánk rá.

Kezdetnek leszerelték a lökhárítókat és eltűntették a kilincseket, a Road Runner orrát megnyújtották, a fényszórókra pedig egyedi takaróelem került.

A festés a hetvenes évek stílusában készült, a motorházfedélre légbeömlő nyílásokat vágtak, és a csomagtérfedél lesüllyesztésével integrált szárnyat alakítottak ki.

1971-72-ben futott a prérifarkas és a kengyelfutó gyalogkakukk kalandjait bemutató rajzfilm az USA-ban, és a Plymouth jogdíjat fizetett, hogy használhassa a Road Runner név mellé a figurát is.

A tuningolt példány is kapott néhány vicces utalást, az oldalsó menetjelző fények például gyalogkakukk-formájú bura alatt világítanak, a kürt pedig azt mondja: Beep! Beep!

A Plymouth belseje és motorja gyári maradt, az utóbbi a 6,3 literes V8-as 300 lóerővel és automata váltóval.

A képeken látható egyetlen példányban még csak kétezer kilométer van, a roadshow után ugyanis az építést végző műhelybe került, ahol gondosan megőrizték. Májusban néhány másik Plymouth modellel együtt a Mecum indianapolisi aukcióján lehet pályázni rá.

Ez is érdekelhet:

A Mad Maxből is jöhetett volna ez a dögösen minimalista Barracuda

7,2 literes V8-assal roboghatsz el a naplementébe.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A cipőkollekció, melyben kompromisszumok nélkül lehetsz szabad, egyedi és vagány

Menhelyről? Tenyésztőtől? Honnan legyen kutyád?

Mit csinálnak ezek a melósok az ősrégi gépeiken? Jaguart!

További cikkeink a témában