A hetvenes évek elején egyedi tuningolt autókkal járta az Egyesült Államokat a mára megszűnt Plymouth márka, és a kiállított darabok közé tartozott ez a Road Runner is, amivel még alig mentek új kora óta.

A hetvenes évek elején a Plymouth márkát népszerűsítette az a roadshow, ami egyedileg épített tuningolt autókat mutatott be az Egyesült Államokban. Az egyik legizgalmasabb példány volt ez az 1971-es Plymouth Road Runner, aminek főleg a külső megjelenését alakították át, de olyan stílusosan, hogy kérdés nélkül licitálnánk rá.

A festés a hetvenes évek stílusában készült, a motorházfedélre légbeömlő nyílásokat vágtak, és a csomagtérfedél lesüllyesztésével integrált szárnyat alakítottak ki.

1971-72-ben futott a prérifarkas és a kengyelfutó gyalogkakukk kalandjait bemutató rajzfilm az USA-ban, és a Plymouth jogdíjat fizetett, hogy használhassa a Road Runner név mellé a figurát is.

A képeken látható egyetlen példányban még csak kétezer kilométer van, a roadshow után ugyanis az építést végző műhelybe került, ahol gondosan megőrizték. Májusban néhány másik Plymouth modellel együtt a Mecum indianapolisi aukcióján lehet pályázni rá.

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon