Nemrég került eladósorba a Bad Boys első részében szereplő 911 Turbo, és elég hihetetlen összeget fizettek az ikonikus filmes autóért. Most mutatunk egy hasonló Porschét, ami ennek töredékébe került, de legalább olyan menő.

Még Michael Bay is kiakadt azon, amikor megtudta, hogy 1,3 millió dollárt fizettek azért a Porsche 911 Turbóért, ami a Bad Boys első részében szerepelt, és amitől annak idején potom 60 ezer dollárért vált meg.

Hihetetlen összegért ment el a Bad Boys eredeti Porsche 911 Turbója

De hülye vagyok, hogy nem tartottam meg! – bosszankodott Michael Bay.

Most egy másik példányt mutatunk, amit nemrég vettek meg a Bring a trailer oldalán, és legalább olyan menő, mint amit Will Smith vezetett, de nem szállt el annyira az ára.

1990-ben jelent meg a 911 Turbo új generációja a 964-es széria alapján, de a Porschének nem volt ideje turbósítani a 3,6 literes hathengeres motort,

ezért az elődjéből származó 3,3 literest szerelte bele. A motort persze átdolgozták, hogy simábban járjon, jobb legyen a teljesítményleadása, és ezen kívül erősebb is legyen, amivel 320 lóerőre volt képes.

A képeken látható példány 1991-ben készült, és az első szériából származik, ötfokozatú kézi váltóval és önzáró differenciállal szerelték.

A csupa fekete 911 Turbo pedig fantasztikus állapotban van, amire magyarázat lehet, hogy még csak két tulajdonosa volt, és ők sem használták sokat, 58 ezer kilométert sem futott a 18 colos Speedline kerekeken gördülő Porsche.

A napfénytetővel, légkondicionálóval, elektromosan állítható ülésekkel és tempomattal is felszerelt Porsche ebben az állapotban került a Bring a trailer oldalára, ahol végül 350 ezer dollárt adtak érte, ez 110 millió forintnak felel meg.

Óriási összeg, de még mindig csak a töredéke annak a 400 milliónak, amit a Bad Boys eredeti Porschéjéért fizettek – mi inkább ezt választottuk volna.

Ez is érdekelhet:

Sosem került gyártásba az Audi-motoros Porsche 969

A biturbó V8-as motorral a 911 Turbo utódja lett volna.

Kétféle Porschét is építhetsz a LEGO új 911-es készletéből

Nem is tudjuk eldönteni, hogy melyik tetszik jobban.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A cipőkollekció, melyben kompromisszumok nélkül lehetsz szabad, egyedi és vagány

Menhelyről? Tenyésztőtől? Honnan legyen kutyád?

Mit csinálnak ezek a melósok az ősrégi gépeiken? Jaguart!

További cikkeink a témában