A filmes autók egyik ikonikus darabja az a fekete Porsche 911 Turbo, ami 1995-ben a Bad Boys első részében szerepelt. Michael Bay bánhatja, hogy nem tartotta meg annak idején, mert most elég figyelemreméltó összeget ér.

Nem akármilyen Porsche került nemrég a Mecum aukciójára, hanem az a 911 Turbo, amit Will Smith és Martin Lawrence használt a Bad Boys első részében 1995-ben. Az ikonikus sportautó elég nagy érdeklődést keltett az árverésen, végül 1,3 millió dollárt fizettek érte, ami több mint 400 millió forintnak felel meg.

A film rendezője, Michael Bay a forgatás után nem sokáig tartotta meg az autót, hanem eladta egy barátjának. Most pedig az Instagramon bosszankodott azon, hogy annak idején 60 ezer dollárért adta ki a kezéből a Porschét.

„De hülye voltam, hogy nem tartottam meg!”

Bay egy barátjának adta el, de ő sem tartotta meg, hanem továbbadta 45 ezerért, amihez képest tényleg megdöbbentő, mennyit ér most.

A 3,6 literes hathengeres motorral és ötfokozatú kézi váltóval szerelt 911 Turbo igazi klasszikus, ráadásul

kitűnő állapotban van, ami meglepő azok után, hogy egy Michael Bay-filmben szerepelt, hiszen bármelyik pillanatban a levegőbe repülhetett volna egy gigantikus robbantásban.

De megúszta, és még csak alig több mint 55 ezer kilométer van benne. A Bad Boys autója az egyike annak a 350 darab 911 Turbónak ebből a generációból, amit az Egyesült Államokba szállítottak, tehát egyébként is ritka típusról van szó, de a filmes múltja az egekbe repítette az árát.

Ez is érdekelhet:

Jenson Button eladja ezt a gyönyörű Porsche 911 Turbóját

A brunei szultán rendelésére készült, csak ez az egy van belőle.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában