A klasszikus Porsche 911-esek ára egyre inkább az egekbe szökik, és ez még inkább igaz a most következő egyedi példányra, amit a brunei szultán rendelt, és Jenson Button árulja.

Ha a kilencvenes évek elején gyártott, 964-es Porsche 911 Turbo a kedvenced – és ezzel sokan vagyunk hasonlóan –, akkor elég jelentős összeggel kell készülnöd a vásárlására. A képeken látható példány még inkább elérhetetlennek számít, hiszen nem más árulja, mint a 2009-es Formula–1-es világbajnok, Jenson Button, és csak ez az egy példánya van a világon.

hiszen csak 1500 példányt készítettek belőle. De ez még ritkább, ugyanis a Porsche Exclusive részlegénél rendelték hozzá azt a csomagot, amihez a 18 colos Speedline felnik és a négy kipufogóvég járt, az új turbóval a 3,6 literes motor teljesítménye 360-ról 380 lóerőre nőtt.

A Porsche szerint újonnan csak 52 autót gyártottak ezzel a csomaggal, és további 103-at vittek vissza később a márkakereskedésekbe, hogy átépítsék.

Az utasteret a hozzá illő Marine Blue színben kárpitozták.

Az utóbbi hét évben még ezer kilométert sem mentek vele, és most bárki lecsaphat rá a Collecting Cars aukcióján, aki meg tudja fizetni: öt nappal a vége előtt 200 ezer angol fontnál jár a licit, ami több mint 80 millió forintnak felel meg.

Chris Harris mutatja be az autót ebben a videóban:

(Képek: Collecting Cars)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.