Újabban rákaptak a Guinness-rekordok megdöntésére az autógyártók, méghozzá eddig sosem hallott, teljesen értelmetlennek tűnő kategóriákban. A legújabbat a Škoda szállította, amiből kihajolva egy férfi puszta kézzel kapott el egy kilőtt nyílvesszőt.

Ha láttad már, milyen gyorsan süvít egy kilőtt nyílvessző, akkor lehet némi fogalmad róla, hogy mennyire nehéz lehet elkapni azt, méghozzá puszta kézzel, egy mozgó autóból. Markus Haas vállalta a kihívást, hogy az osztrák olimpiai íjász Laurence Baldauf kilőtt nyilát elkapja majd egy Škoda Octavia RS-ből, amivel Guinness-rekordot is dönt majd.

Most azt is megtudtuk, mennyire gyors egy nyílvessző, ami egyébként a Škoda emblémájában is megtalálható. 215/órás sebességgel hasít a levegőben, vagyis 60 métert tesz meg másodpercenként. Mivel nem teljesen vízszintesen repül, hanem ívelt pályát fut be, ezért körülbelül harminc méteres távon lesz olyan magasan, hogy el is lehet kapni, azaz összesen fél másodperc van rá.

A helyszín egy kifutópálya, ahol szabadon lehet próbálkozni, és ahol az íjász akkor lőtte ki a nyilat, amikor a Škoda elszáguldott mellette. Markus, aki harcművészeti edzőként dolgozik, a tetőablakon kihajolva ragadta meg a 68 centi hosszú nyilat, úgyhogy a segítségével a Škodának is van már hihetetlennek hangzó Guinness-világrekordja.

 

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon